Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

4004

В Україні поступово готуються до опалювального сезону. Зима – це слово лякає багатьох українців. Війна триває, а отже незрозуміло, чи буде вдосталь газу і світла. Чи не доведеться мерзнути у власних домівках? Точної відповіді наразі не може дати ніхто. Кажуть, буде скрутно. Тому треба готуватися завчасно.

Існує багато варіантів обігріти приміщення, але найдоступніший і найшвидший спосіб досягти мети – придбати та встановити електричний обігрівач. Щоб правильно вибрати електрообігрівач, необхідно чітко виділити потреби, а потім з різноманітного асортименту визначити найкращий варіант за ціною, технічними характеристиками та дизайном. Всі опалювальні прилади, які представлені сьогодні на ринку умовно можна розділити на кілька типів: тепловентилятори, масляні, керамічні, інфрачервоні. 

Тепловентилятори складаються з нагрівального елемента і електродвигуна, які приводить у рух лопаті крильчатки. Вентилятор видуває нагріте повітря, і приміщення швидко прогрівається. Як правило, такі моделі мають перемикачі потужності. Мобільні моделі можна легко повертати та направляти теплий потік у певне місце. 

Певними перевагами володіють масляні моделі. Металевий штампований корпус має герметичну конструкцію, всередині якої знаходиться теплоносій – машинне мастило. Нагрівальний елемент віддає теплову енергію робочої рідини, що циркулює в закритій системі та нагріває агрегат. Кожна модель масляного пристрою має терморегулятор, який дозволяє задати потрібні параметри нагріву приміщення. Важливою умовою надійної та продуктивної роботи масляного обладнання, є його вертикальне положення. Деякі моделі мають спеціальний датчик контролю положення. 

Керамічні обігрівачі для дому здатні швидко накопичити і віддати теплову енергію. Нагрівальний елемент такого пристрою – це керамічні пластини. Їх особливість і перевага полягає в здатності накопичувати тепло: навіть після відключення елемента від мережі, вони продовжують віддавати тепло. Це забезпечує енергоефективність приладу і високі показники продуктивності.

Сучасними та популярними моделями домашніх обігрівачів вважаються інфрачервоні пристрої. Кварцові, галогенові та карбонові моделі мають невеликі розміри та вагу. Такі нагрівачі мають вакуумну трубку з кварцу, всередині якої розташована вуглецева або вольфрамова спіраль. Вони швидко розігріваються та  виділяють інфрачервону енергію. 

Якщо з типом обігрівача визначились, то варто врахувати ще такі аспекти:

Площа обігріву. Перед покупкою переконайтесь, що потужності обігрівача вистачає для розмірів приміщення. Для цього дивіться на сайті магазину або виробника площу обігріву, яку забезпечує апарат. Краще купити модель з надлишковим покриттям, ніж занадто обмеженим. Підвищена потужність обійдеться вам дорожче. Вважається, що для обігріву одного квадратного метра приміщення, що не опалюється, потрібно не менше 100 Вт потужності приладу.

Типи управління. Обігрівачі з механічним керуванням зазвичай дозволяють вибирати лише рівні потужності та температури. Моделі з електронним керуванням дорожчі, але найчастіше пропонують більше налаштувань та різних режимів роботи. Крім того, вони мають дисплей, який виводить температуру та інші показники, і з ними зручно взаємодіяти на відстані за допомогою пульта.

Додаткові можливості. Вибираючи обігрівач, варто пам'ятати про додаткові функції та характеристики. Деякі з них можуть відіграти вирішальну роль при виборі пристрою. Наприклад, якщо хочете купити апарат для ванни або сауни, переконайтеся, що він захищений від вологи. А щоб обігрівач суворо підтримував задану температуру, вибирайте модель з термостатом. Серед інших корисних можливостей, які можуть вас зацікавити, - таймер, автовідключення при падінні та перегріві, зволожувач повітря тощо.

Габарити та кріплення. Щоб обігрівач був зручний та оптимально підходив для умов приміщення, звертайте увагу на габарити та доступні способи монтажу. Так, одні апарати продаються з кріпленнями для стін або стелі, інші досить компактні для роботи на столі, треті мають колеса для зручного транспортування по підлозі.

У пошуках обігрівача ми забуваємо про найголовніше – техніку безпеки в опалювальний сезон. І відшукавши найкращий обігрівач для квартири, зовсім не замислюємося, що ми купуємо джерело досить серйозної небезпеки, неправильне використання якого створить загрозу нашому здоров’ю. 

Щоб уникнути біди, завжди дотримуйтесь правил – не залишайте обігрівач без нагляду, ставте його якомога далі від меблів і фіранок. Періодично очищайте прилад від пилу, не сушіть на ньому речі. Слідкуйте за тим, щоб вилки та розетки не нагрівалися – це перша ознака ламання приладу або перевантаження мережі. І не забувайте вимикати обігрівач, йдучи з дому.  

До уваги суб’єктів господарювання! У рамках виконання Україною взятих на себе зобов’язань відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, Україна впроваджує систему встановлених вимог з екодизайну енергоспоживчих продуктів відповідно до оновленого законодавства ЄС. 

З цією метою прийнято Постанову Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2019 року № 1184 «Про затвердження Технічного регламенту щодо вимог до екодизайну для обігрівачів приміщень та комбінованих обігрівачів». 

Технічний регламент має на меті забезпечити покращення енергетичних та екологічних характеристик обігрівачів приміщень та комбінованих обігрівачів, що в результаті дозволить поступово збільшити кількість енергоефективних товарів на ринку. 

Обігрівачі в Україні мають мати екологічні та енергетичні характеристики відповідно до європейських стандартів. Таке обладнання економно споживатиме енергію, матиме тривалий термін експлуатації та менший вплив на навколишнє середовище. 

Впровадження системи екодизайну дозволить поступово витіснити з ринку ті обігрівачі, які найбільш неефективно використовують енергію та завдають найбільший негативний вплив на навколишнє середовище.

сайт зроблено в adgrafics