Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

3086

Майже щодня ми використовуємо різноманітні мийні засоби. Для того, щоб обрати якісний та безпечний для здоров’я товар, покупцеві необхідно звертати увагу на маркування продукції. 

Відповідно до вимог п. 11 Технічного регламенту мийний засіб маркується шляхом нанесення на зовнішню поверхню паковання чи етикетку напису чіткими літерами, що не змиваються протягом строку придатності такого засобу, із зазначенням:

  • найменування та інформації про призначення мийного засобу;
  • торговельної марки (за наявності) або торговельного знака, найменування, місцезнаходження та номера телефону виробника мийного засобу або його уповноваженого представника;
  • інформації про склад мийного засобу згідно з додатком 2;
  • адреси, зокрема електронної пошти (за наявності) та номера телефону, за якими можна одержати технічний опис інгредієнтів;
  • інструкції із застосування, заходів безпеки та спеціальних застережень згідно із законодавством, а в разі їх відсутності – вимог, наведених у ДСТУ ГОСТ 31340:2009 «Попереджувальне маркування хімічної продукції. Загальні вимоги»;
  • маси нетто чи об’єму;
  • дати виготовлення;
  • строку придатності;
  • умов зберігання (в разі потреби).

Слід зазначити, що зображення фруктів та овочів на пакованні рідких мийних засобів є порушенням законодавства. Адже, відповідно до п. 14 Технічного регламенту, маркування паковання рідкого мийного засобу не повинне містити графічного зображення продуктів харчування, зокрема фруктів, у разі, коли таке зображення може ввести споживача (користувача) в оману стосовно його застосування, крім випадків зображення продуктів харчування разом із речами побуту, що прямо вказують на призначення засобу.

Крім того, на зовнішню поверхню паковання або на етикетку мийного засобу, що пройшов оцінку відповідності згідно з Технічним регламентом обов’язково наноситься знак відповідності згідно з формою та описом, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2015 року № 1184 «Про затвердження форми, опису знаку відповідності технічним регламентам, правил та умов його нанесення».

Нагадуємо, що постановою КМУ від 02 червня 2021 року № 575 «Про внесення змін до Технічного регламенту мийних засобів», з 31 грудня 2023 року запроваджено обмеження щодо вмісту фосфатів та інших сполук фосфору в мийних засобах.

сайт зроблено в adgrafics