Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

 3052

Звертаємо Вашу увагу, що в агроценозах області проходить літ ІІ покоління метеликів підгризаючих та листогризучих совок (оклична, озима, совка- гамма, бавовникова, капустяна та інші). Погодні умови сприяють активному льоту метеликів, що є джерелом формування осередків підвищеної чисельності та шкідливості личинок на площах, призначених під сівбу озимини.

Під час льоту метеликів совок ефективним та екологічно безпечним заходом боротьби є виставлення коритець з шумуючою мелясою, розведеною водою у співвідношенні 1:2 або 1:3. Цей захід дає змогу відловити близько 70 %  метеликів. Одне коритце розміром 50 * 30, висотою - 6 см контролює площу  близько 0,5 га.

На початку та в період масового відкладання яєць підгризаючими та листогризучими совками необхідно приступити до випуску яйцеїда - трихограми. Розпочинають випуск за наявності 0,4 - 0,6 яйця шкідника на 1 м².

Вразі перевищення економічного порогу шкідливості гусениць  застосовують пестициди згідно «Переліку пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні». Найефективніші суміші фосфорорганічних і перетроїдних препаратів у половинних нормах з додаванням 3 - 4 кг/га сечовини. Кращі результати дають обробки у вечірні години, коли гусінь харчується на рослинах. З агротехнічних прийомів ефективні міжрядні розпушування просапних, знищення бур’янів та квітучих нектароносів. 

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих  державних санітарних правил ДСП 8.8.1.2.002-98 та   правил техніки безпеки.

сайт зроблено в adgrafics