Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

3044

Артеріальний тиск - дуже важливий, але мінливий показник. Саме тому варто регулярно його вимірювати. При виборі домашнього тонометра потрібно врахувати безліч нюансів, у тому числі вік користувача, стан здоров’я, розмір манжета та інше. Перш ніж придбати тонометр, слід ознайомитися з його різновидами та базовими особливостями, тільки після цього, оцінивши всі плюси і мінуси кожного пристрою, купувати оптимальний варіант.

На що ж варто звернути увагу при покупці пристрою, як правильно вибрати тонометр - прилад для вимірювання тиску.

Купуючи тонометр, слід звернути увагу на наявність супровідних документів: паспорта виробника з відміткою про повірку, настанови з експлуатації. Це дає можливість покупцеві упевнитися в тому, що вибраний апарат офіційно зареєстрований в Державному реєстрі засобів вимірювальної техніки та в Державному реєстрі виробів медичного призначення України, відповідає всім вимогам якості та безпеки для людини і навколишнього середовища.

Також, необхідно звернути увагу на фірму виробника. Не варто купувати пристрої у компаній із сумнівною репутацією, в іншому випадку Ви ризикуєте придбати неякісний товар.Прилади брендів: Vega (Швейцарія); Microlife (Швейцарія); Dr. Frei (Швейцарія); Omron (Японія); Gamma (Великобританія), пройшли сертифікацію за міжнародними протоколами та отримали вищу оцінку за класом точності.

Тонометри бувають механічні та електронні. Механічний прилад довговічний і недорогий, але механізм його дії потребує накачування повітря за допомогою груші, вслухання у тони та фіксації показників. Тому літнім людям або тим, у кого проблеми зі слухом чи зором, користуватися ним буде складно. Електронні тонометри можуть бути автоматичні або напівавтоматичні. Автоматичний слід лише закріпити на руці, вимірювання відбувається самостійно, результати висвітлюються або озвучуються. Такий варіант дорожчий, але більш чутливий до пошкоджень. Напівавтоматичні тонометри - золота середина, адже поєднують основні переваги попередніх. Прилад служить довше завдяки накачуванню повітря грушою, але далі вимірює тиск самостійно, показуючи готовий результат.

При виборі відповідного тонометра важливо врахувати такі фактори:

Тип тонометру. Існує кілька типів тонометрів, включаючи ручні (аналогові) та автоматичні (цифрові). Перші вимагають налаштування для правильного вимірювання тиску, тоді як другі простіші у використанні.

Манжета та її розмір. При виборі тонометра переконайтеся, що він включає манжету відповідного розміру для руки людини, якій вимірюватиметься тиск. Неправильний розмір манжети може спричинити неточні результати.

Визначення місця виміру. Деякі тонометри призначені для вимірювання тиску на плечі, інші на зап'ясті. Слід вибирати той, який краще відповідає перевагам чи рекомендаціям лікаря.

Зручність використання. Важливо звернути увагу на зручність використання тонометра. Деякі моделі мають великі та чіткі цифрові дисплеї. Це полегшує читання результатів. Також може бути корисно вибрати тонометр із функцією автоматичного накачування та скидання тиску.

Вартість. Слід визначити свій бюджет та вибрати тонометр із відповідним ціновим діапазоном. Важливо врахувати, що дорожчі моделі можуть мати додаткові функції або бути точнішими, але це може бути не обов'язково у всіх моделях.

Сервісне та гарантійне обслуговування: з часом будь-яка техніка вимагає технічного обслуговування, тому перед покупкою слід уточнити можливість придбання запасних частин (трубки, перехідники, манжети тощо) та умови гарантії і після гарантійного обслуговування.

Отож, враховуйте, хто і як часто користуватиметься приладом, щоб вибрати найбільш зручний тонометр. 

сайт зроблено в adgrafics