Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

3020

Розпочався останній місяць літа, а це означає, що пора починати підготовку до школи, відпустки оксамитового сезону, підготовку зустрічі осені та безліч додаткових акцій зі знижками до вікенду. Саме в цю пору велика кількість підприємців зваблюють нас своїми акціями та знижками. 

На законодавчому рівні термін знижка – це тимчасове зменшення ціни товару, яке надається покупцям (споживачам).

Щоб споживачі не були ошукані, а суб’єкти господарювання не втрачали потенційних покупців і збільшували обсяги товару, який має попит на законних підставах, спеціалістами сектору контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами проводиться постійний моніторинг серед суб’єктів підприємницької діяльності з метою контролю дотримання ними вимог законодавства про рекламу.

01.08.2023 фахівцями управління було охоплено моніторингом 10суб'єктів господарювання, які здійснюють реалізацію товарів побутової хімії та парфумерно-косметичних виробів.Фактів виявлення порушень ч. 5 ст. 8 Закону України «Про рекламу» не встановлено. Реклама про знижки цін на продукцію, про розпродаж містила відомості про дату початку і закінчення знижки цін на продукцію у вигляді зовнішньої реклами: зображення назви магазину та розміри знижок на вхідних дверях магазинів, всередині торговельних приміщень та звуковим супроводом про термін дії тієї чи іншої акції даного магазину.

Проте, це не означає, що всі підприємці нашого міста працюють без порушень. Сподіваємося, що цією статтею ми заохотили суб’єктів господарювання працювати в межах чинного законодавства. 

Вкотре нагадуємо, що отримати консультацію щодо дії Закону України «Про рекламу» можна, звернувшись до управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області за адресою: м. Хмельницький, вул. Грушевського, 87, кабінет № 214, тел. 76 29 29.

сайт зроблено в adgrafics