Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

3017

Головне управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області інформує про набрання чинності постанови Кабінету Міністрів України від 9 травня 2023 року № 458 «Про затвердження Порядку одержання посвідчення на право роботи з пестицидами».

Для проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами особи подають у паперовій або електронній формі заяву https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/458-2023-%D0%BF#n51, а також документ, що підтверджує внесення плати за проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами.

Особи, діяльність яких пов’язана з проведенням робіт із транспортування, зберігання, застосування пестицидів, а також з торгівлею пестицидами, проходять медичний огляд у порядку, встановленому МОЗ. Навчання з питань безпечного поводження з пестицидами та тестування за його результатами проводяться головними спеціалістами управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області відповідно до Програми навчання осіб, діяльність яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням, торгівлею пестицидами, затвердженої Мінагрополітики за погодженням з МОЗ, Міндовкілля і Держпраці.

Навчання проводиться в очній або дистанційній формі на платній основі. Розмір плати за проведення такого навчання встановлюється згідно із законодавством.

Після завершення навчання з питань безпечного поводження з пестицидами особа проходить перевірку знань в територіальному органі Держпродспоживслужби шляхом письмового тестування. З переліком тестових питань та варіанти відповідей затверджених Держпродспоживслужбою можна ознайомитись за посиланням.

Після завершення тестування здійснюється його оцінювання шляхом перевірки відповідей. Тестування вважається таким, що пройдене успішно, якщо особою надано не менше 70 відсотків правильних відповідей. Якщо особою надано менше ніж 70 відсотків правильних відповідей, така особа може пройти повторне тестування не раніше, ніж через п’ять робочих днів. У разі коли повторне тестування не було успішно пройдено особа проходить повторне навчання з питань безпечного поводження з пестицидами.

У разі успішного проходження тестування територіальний орган Держпродспоживслужби видає особі у паперовій формі або у формі електронного документа свідоцтво про навчання. Строк дії свідоцтва про навчання становить два роки з дати його видачі.

Звертаємо увагу, що допуски на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням та торгівлею пестицидами та агрохімікатами, видані до набрання чинності вище зазначеної постанови, є дійсними протягом терміну на який вони видані.

Для проведення навчання та видачу посвідчень звертайтесь до управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області за адресою: м. Хмельницький, вул. Симона Петлюри (колишня Купріна) 48, тел. (0382) 67-15-25.

сайт зроблено в adgrafics