Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

 2074

Практично неможливо знайти малюка, якому не подобалося б активно проводити час. Одним з найулюбленіших видів дозвілля дітлахів є ігри на свіжому повітрі, зокрема катання на самокаті.

Самокати користуються великою популярністю серед дітей різного віку завдяки своїй зручності та компактності. Навчитись кататись на ньому досить просто, а невеликі габарити та вага дозволяють легко переносити цей транспортний засіб.

Їзда на самокаті – це своєрідний вид тренувань. В процесі переміщення на самокаті працюють м’язи спини, рук та ніг, що почергово отримують різний рівень навантажень під час зміни позиції тіла. Також катання на самокаті сприяють розвитку дихальної та серцево-судинної систем.

Для того, щоб їзда на самокаті приносила дитині тільки позитивні емоції, дорослим слід відповідально поставитись до вибору «двоколісного друга». 

У даній статті ми розповімо про критерії вибору самокатів й нюанси, які неодмінно слід врахувати перед покупкою. 

Критерії вибору

Перше, на що варто звернути увагу – це зручність та безпечність самоката. Тож купуючи такий транспорт, потрібно орієнтуватися не лише на вік малюка, але й на деякі інші параметри. 

Вага. Самокат має бути легкий, щоб дитина без зайвої допомоги й надмірних зусиль могла його підіймати, переставляти через бордюри чи будь-які перешкоди. 

Коліщата. Колеса бувають з пластику чи гумовими. Пластмасові колеса жорсткі, гучні, проте такий самокат дешевший. Гумові колеса роблять їзду більш м’якою та плавною, а отже комфортнішою. Ширина колеса також має значення. Вузькі дозволяють дуже швидко рухатися, а широкі, навпаки, більш стійкі. Маленький діаметр колеса призначений для руху по рівних поверхням, тоді як на великих колесах можна розширити географію руху. Для молодших діток, які тільки вчаться їздити та ще не можуть тримати рівновагу, підійдуть моделі з трьома-чотирма колесами, більш досвідчених райдерів – з двома.

Гальма. Існують самокати з різними типами гальм – ручні, ножні, задні та передні. Найбезпечнішим фахівці вважають моделі самокатів з заднім гальмом. 

Дека та рама. Від міцності основної платформи залежить ризик травмування. Вона має бути стійкою та зручною для ніжок дитини. Конструкція пристрою може бути складною чи цілісною.Рами виготовляють з металу чи пластику. Металеві – більш надійні та довговічні. Пластик – легший та дешевший. 

Кермо. Має бути достатньо широким і, бажано, регулювання по висоті. За допомогою регулювання можна підігнати висоту керма до зросту дитину, а це безпосередньо впливає на комфорт їзди. 

Механізм складання. Деякі моделі самокатів можна складати навпіл. В інших є можливість швидко зняти кермо. Це забезпечує компактне зберігання та зручне перевезення в транспорті. 

Екіпіровка для захисту. Скільки б не коштував самокат, падіння та легкі травми у початківців не виключення. Тож подбайте про безпеку дитини та додатково придбайте наколінники, налокітники, шолом та захисні рукавички для більш безпечної їзди.

Варіативність дизайну. Враховуйте побажання та смакові переваги дитини. Сучасні бренди випускають моделі різного кольору, від однотонних до пофарбованих у кілька відтінків. Зазвичай малюкам подобаються самокати з яскравим підсвічуванням платформи та коліс.

Враховуйте всі рекомендації, вибирайте зручний та надійний транспортний засіб. І пам’ятайте. Безпека дитини понад усе. Тому не економте на якості й користуйтесь із задоволенням! Бажаємо вдалих покупок!

сайт зроблено в adgrafics