Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

2064

Звертаємо Вашу увагу, що погодні умови створюють сприятливі умови для розвитку та поширення хвороб листя на посівах цукрових, кормових, столових буряках. При обстеженні виявлено, що посіви цукрових, кормових, столових буряків поодиноко в слабкому ступені уражуються хворобою листя церкоспорозом.

Розвиток церкоспорозу набуватиме масового характеру за рясних рос, невеликих теплих дощів, середньодобової температури 15-20°С, відносної вологості повітря 90 % протягом 3-5 днів (не менше 10-12 годин щоденно); проявлення пероноспорозу можливе із-за помірної температури повітря в поєднанні з дощовою погодою; розвиток борошнистої роси можливий за сухої жаркої погоди, а за неналежного виконання всіх технологічних прийомів, щодо вирощування й захисту культури фомоз.

Проведіть обстеження посівів і в разі ураження рослин буряків зазначеними хворобами проведіть обробки фунгіцидами з діючими речовинами: азоксистробін + дифеноконазол, карбендазим, піксістробін + ципроконазол, диметоморф + манкоцеб, пропіконазол + ципроконазол, тіофанатметил + епоксиконазол + тебуконазол та іншими згідно з «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

При роботі з пестицидами слід суворо дотримуватись регламентів застосування, вимог санітарної безпеки, охорони праці та навколишнього середовища.

сайт зроблено в adgrafics