Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

 sviato spoj

Купуючи нехарчові товари – дитячі іграшки, електроінструмент, побутову техніку, взуття, мийні засоби тощо важливо бути впевненим у їх безпечності. Необхідно обов’язково звертати увагу на ознаки виконання виробниками та імпортерами встановлених вимог технічних регламентів.

Насамперед на нехарчову продукцію обов’язково наноситься знак відповідності технічним регламентам, який підтверджує проходження продукцією процедури оцінки відповідності вимогам безпечності. У разі неможливості нанесення знаку безпосередньо на товар, він наноситься на пакування.

Знак відповідності має форму незамкненого з правого боку кола, усередині якого вміщено стилізоване зображення трилисника:

 

Поряд зі знаком наноситься ідентифікаційний номер призначеного органу, що провів процедуру оцінки відповідності, якщо такий орган був залучений на етапі контролю виробництва.

Продукція має супроводжуватися декларацією про відповідність, якщо це передбачено технічним регламентом.

Також зазначаємо, що на продукції, її пакуванні або супровідних документах має бути зазначено тип, номер партії чи серійний номер або інший елемент, який дає змогу для ідентифікації; зареєстроване комерційне найменування чи зареєстровану торговельну марку (знак для товарів і послуг) та контактну поштову адресу виробника та імпортера; продукція повинна супроводжуватися інструкціями та інформацією про безпечність, складеними згідно з вимогами закону щодо порядку застосування мов.

Виробники, імпортеритарозповсюджувачі повинні вводити в обіг, надавати на ринку або вводити в експлуатацію нехарчову продукцію, що відповідає вимогам усіх чинних технічних регламентів, які застосовуються до такої продукції.

Якщо ж стосовно нехарчової продукції не встановлено вимоги технічними регламентами, виробник або імпортер зобов’язані забезпечити відповідність такої продукції загальним вимогам безпечності, які наведені у Законі України «Про загальну безпечність нехарчової продукції».

Повний перелік видів продукції щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд (перевірки характеристик продукції), зазначений постановою КМУ від 28.12.2016 року № 1069 «Про затвердження переліку видів продукції, щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд».

сайт зроблено в adgrafics