Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

 2040

Реагуючи на чергове звернення громадян, яке надійшло до управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами, спеціалісти сектору контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю провели рейд щодо дотримання вимог Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення» в одному з магазинів «Soska bar».

2039

Скарга жительки міста Хмельницького стосувалась саме цього суб’єкта господарювання. В ході рейду був встановлений факт розміщення світлового екрана реклами пристроїв для споживання тютюнових виробів, електронних сигарет, що є стимулюванням продажу тютюнових виробів. Для підтвердження порушення законодавства про рекламу спеціалісти звернулися до громадського об’єднання «Всеукраїнська рекламна коаліція» для отримання висновку експертизи.

Метою вищезазначених заходів є запобігання порушень суб'єктами господарювання вимог законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення.

Наголошуємо, що реалізація закону полягає в тому, щоб в Україні покінчити з рекламою електронних цигарок, які багато років не прирівнювались до тютюнових виробів. З минулого року прилади для нагрівання, як згаданий IQOS прирівняли до звичайних сигарет, тобто вони підпадають під усі обмеження, які визначені законом для тютюнових виробів. 

Нагадуємо, що з 1 липня 2022 року в Україні заборонили рекламу та стимулювання продажів тютюнових виробів, електронних сигарет та рідин до них, а саме:

  • заборона реклами та стимулювання продажу тютюнових виробів, електронних сигарет та рідин до них;
  • встановлення штрафу за їхню реалізацію особам, які не досягли 18 років, у розмірі 1020 грн, а в разі повторного протягом року порушення – 10 200 грн;
  • збільшення площі медичних попереджень на упаковках сигарет (65 % пачки);
  • заборона ароматизованих сигарет;
  • заборона куріння з використанням пристроїв для нагріву в усіх громадських місцях та приміщеннях за аналогією з курінням звичайних цигарок.

2041

Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області дякує небайдужим жителям міста та області за те, що повідомляють про порушення Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення».

сайт зроблено в adgrafics