Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

2030

Звертаємо Вашу увагу на те, що в області на посадках капусти спостерігається заселення рослин капустяною білокрилкою. Найбільш поширена капустяна білокрилка на рослинах родини капустяних, кукурудзі, суниці тощо. При температурі 21-23°С і відносній вологості повітря 60-70 % цикл розвитку одного покоління завершується протягом 21-25 днів. За сезон розвивається від 4 до 6 поколінь. На одній рослині можуть бути особини всіх стадій розвитку, що ускладнює ефективність боротьби зі шкідником.

Личинки висмоктують сік рослин, виділяючи липку солодку рідину. Це свєю чергу, створює сприятливі умови для розвитку сажкових грибів, що призводить до погіршення процесів газообміну в клітинах рослин. 

Складність боротьби з білокрилкою полягає в тому, що контактні препарати, які знешкоджують дорослих особин, не діють на личинок, тому що восковий кокон захищає їх від шкідливих впливів.

Для боротьби з білокрилкою на посівах застосовують інсектициди в певному чергуванні з додаванням прилипача згідно з «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні». Проти імаго також ефективне використання біопрепаратів. На невеликих площах овочевих культур можливим є застосування жовтих клейових пасток. 

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил техніки безпеки.

сайт зроблено в adgrafics