Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

2022

12 червня 2023 року спеціалістами управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Миколою Стрельбіцьким та Дмитром Климчуком, згідно з письмового клопотання ПП «Аграрна компанія 2004», проведено обстеження насіннєвих ділянок, урожай з яких планується до реалізації. 

За участі Євгена Гонти, головного агронома з насінництва ПП «Аграрна компанія 2004» було оглянуто 13 насінділянок на яких розміщено 10 сортів пшениці м’якої (озимої), 2 сорти ячменю звичайного (озимого), 1 сорт озимого ріпаку. Усі перелічені ділянки заявлені до сортової сертифікації. З них, 11 насінділянок подані на проведення польового інспектування з метою отримання сертифікованого насіння першої генерації та 2 ділянки для отримання базового насіння генерації еліта. Підприємством до реалізації планується озима пшениця сортів Ахім, Авеню, Анері, Леммі, Турандот, Практік, Софру, Лінус, РЖТ Реформ, Шеріф, ячмінь звичайний (озимий) сортів Каліфорнія та Люсьєн, ріпак озимого сорту Бенефіт. Насінділянки знаходяться в доброму стані. Забур’яненість, зараженість хворобами та заселеність шкідниками відсутня. Густота стояння продуктивних стебел знаходиться в оптимальних нормах згідно з групами стиглості та рекомендацій оригінаторів.

2021

Під час зустрічі були обговорені елементи технології вирощування по кожній з оглянутих локацій, вибір найменш ризикованої стратегії вирощування насіннєвого матеріалу озимих колосових культур та ріпаку з врахуванням сортових особливостей, розглянуто вплив лімітуючих факторів навколишнього середовища, зокрема опадів та температурного режиму, у критичних фазах органогенезу.

У ході спілкування, в черговий раз, було наголошено на важливості впливу попередників, підготовки ґрунту, оптимальних строків та норм висіву насіння, глибини його загортання, дотримання просторової ізоляції для перехреснозапильних культур, системи удобрення, боротьби з бур’янами, хворобами та шкідниками, проведення вчасних й ретельних видових та сортових прополок на формування високих врожаїв якісного насіннєвого матеріалу.

сайт зроблено в adgrafics