Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

2018

При здійсненні господарської діяльності в умовах воєнного стану суб’єкти господарювання мають можливість отримувати додаткову інформацію та сповіщення про небезпечну продукцію за допомогою системи швидкого сповіщення RAPEX (Rapid Alert System for non-food products posing a serious risk), що функціонує на рівні ЄС з метою оперативного обміну інформацією між державами-членами ЄС та Єврокомісією у разі виявлення продукції, яка становить серйозну небезпеку.

Система RAPEX охоплює нехарчову споживчу та професійну продукцію. Вона однаково застосовується до негармонізованої продукції та до продукції, на яку поширюється Гармонізоване законодавство ЄС.

RAPEX дозволяє:

- здійснювати обмін інформацією між державами-членами ЄС про заходи, вжиті для запобігання та обмеження розповсюдження або використання продукції, що несе серйозну небезпеку для здоров’я і безпеки споживачів;

- контролювати виконання заходів щодо небезпечної продукції та відстежувати заходи, що вживаються на добровільних засадах;

- контролювати торговельні відносини ЄС як всередині європейської спільноти, так і з третіми країнами, та збирати інформацію про недобросовісних постачальників.

Попри складнощі сьогодення, безпечність товарів має бути на першому місці. Це перша та основна вимога, якій має відповідати будь-який товар, розміщений на ринку. Держава наглядає за ринком, щоб захистити споживачів від потенційної небезпеки, але самостійно ми так само можемо захистити себе від шкідливої продукції.

Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області звертає увагу на те, що системаRAPEX є доступною не тільки для органів контролю і нагляду, але й для споживачів.

сайт зроблено в adgrafics