Спеціалістами Кам’янець-Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області взято участь у практичному семінар-навчанні на тему: «Проведення ветеринарно-санітарної експертизи продукції тваринного і рослинного походження на ринках ВСЕ», яке проведено на базі лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринку м. Дунаївці під керівництвом начальниці Хмельницької регіональної лабораторії Федорової Наталії Валеріївни.
В навчанні брали участь лікарі-ветсанексперти та лаборанти лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках смт. Ярмолинці, смт. Віньківці, м. Городок, м. Дунаївці, смт. Нова Ушиця, смт. Чемерівці, м. Кам’янець-Подільський.
Під час навчання доповідачами висвітлено наступні теми:
- нормативна документація, яка використовується для роботи ЛВСЕ, ведення журналів;
- проведення ветеринарно-санітарної експертизи м’яса та м’ясопродуктів свинини, яловичини, баранини, птиці, нутрій, кролів та живої риби.
- ветеринарно-санітарна експертиза туш та органів при сибірці та туберкульозі тварин. Діагностика трихінельозу, спарганозу;
- проведення ветеринарно-санітарної експертиза молочних продуктів;
- проведення ветеринарно-санітарної експертизи рослинної продукції.
Підбивання підсумків навчання та всі питання, які виникали, обговорено в кінці семінару у формі діалогу.