Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

1141

Кава є одним з найпопулярніших напоїв у світі, і смакує вона не лише в кав’ярнях, а вже й навіть вдома. Певна річ, існує безліч способів і технічних засобів для приготування кави, зокрема вдома часто вже використовується автоматична кавова машина – ця побутова техніка радує широким функціоналом і вмінням готувати безліч запашних кавових напоїв. І якщо ви вирішили придбати такий пристрій, декілька слушних рекомендацій щодо правильного вибору кавової машини вам точно не завадять.

Всі сучасні кавові машини наділені такими основними функціями як перемол зерен кави, установка розміру перемелювання зерен кави, установка міцності кави за бажанням, збивання молока для кави, приготування напою кави, приготування 2-х порцій напою кави одночасно, приготування капучино, приготування окропу, підігрів чашок для кави, встановлення таймера вимкнення.

Також на сьогодні є кавові машини, які, окрім повної автоматизації процесу приготування кави, надають можливість лише одним натисканням кнопки приготувати будь-який кавовий напій (капучино, ристрето, лунго, лате тощо). Такі апарати дорого коштують і купуються спеціальними закладами в основному для громадських місць.

Щодо обслуговування кавові машини вимагають дбайливого ставлення. Час від часу її треба очищати від використаної кави-порошку. Апарат періодично (залежить від якості води), орієнтовно раз на 3-4 місяці, треба очищати від накипу. Для цього використовують спеціальний засіб від накипу або звичайний оцет.

Якщо ж кавомашина стала голосно працювати, при роботі з'явилися сторонні звуки, смак кави став ненасиченим, кава гірчить, кава або окріп стали повільно текти, з'явилися сліди накипу на бункері для води, все це свідчить про те, що необхідно провести сервісне обслуговування кавомашини. Практично всі виробники кавового обладнання рекомендують кожні шість місяців (або кожну 1000 порцій) проводити сервісне обслуговування кавомашин незалежно від того, як вони працюють.

Отже, покупка подібної побутової техніки потребує максимально уважного та зваженого підходу, щоб у підсумку отримати саме таку кавову машину, про яку мріяли. Насправді існує безліч критеріїв вибору, але все ж варто виділити наступні:

По-перше, бренд. Це дуже важливий момент, яким не варто нехтувати. Найкраще орієнтуватися на відомих виробників, зокрема тих, що спеціалізуються на виготовленні кавових машин. Адже купівля такого пристрою – це вдала і надійна інвестиція, а сама техніка порадує великою кількістю опцій та відмінними експлуатаційними властивостями;

По-друге, панель керування. Бувають варіанти з механічними кнопками та сенсорною панеллю. Покладіться на ваші власні уподобання.

По-третє, сучасні технології. До прикладу, деякі кавові машини підтримують підключення смартфона через спеціальний додаток. Якщо така властивість має для вас значення, обов’язково звертайте увагу на її присутність.

По-четверте, функціонал. Йдеться про можливість приготування потрібної кількості кавових напоїв. Крім того, існують кавові машини з підтримкою програмування, відтак можна записувати власні рецепти

По-п’яте, безпека. Обов’язково переконайтесь, що автоматична кавова машина, яку ви хочете купити, має функцію блокування від дітей. Це вбереже пристрій від випадкового запуску та захистить дітлахів від можливого поранення.

Коли ж ви все-таки визначились з моделлю, маркою та іншими критеріями при купівлі кавомашини, Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області наголошує споживачам на дотриманні основних правил при купівлі товару:

  • не купуйте у неперевірених чи підозрілих продавців;
  • перевіряйте документи на товар, термін його придатності;
  • не намагайтесь порушити інструкцію з експлуатації приладів та техніки
  • зберігайте чеки, гарантійні талони, договори – будь-які документи купівлі-продажу.

Щоб не довелось придбану кавомашину повертати в магазин: 

- обов'язково перевірте ще у магазині чи працює прилад, а краще, нехай продавець продемонструє це;

- перевірте, чи заповнений гарантійний талон на товар;

- дізнайтесь у продавця, куди звертатись у випадку ламання кавомашини в гарантійний термін;

- якщо доставку забезпечує продавець, до підписання документів про його прийняття, перевірте доставлену техніку на справність і відповідну комплектацію.

Отже, при купівлі автоматичної кавової машини обізнаність покупця дозволить уникнути багатьох проблем та труднощів. Бажаємо вдалої покупки!

сайт зроблено в adgrafics