Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

1129

Відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Улашанівській селищній раді, створеної Розпорядженням голови громади №78/2023-р від 27 квітня 2023 р.

Предметом зібрання під головуванням селищного голови Гизимчука М.В., який є головою даної комісії, його заступника Лавринчука О.П., спеціалістів Держпродспоживслужби та дільничної лікарні ветеринарної медицини, старостів населених пунктів громади та працівників селищної ради, стало погодження плану протиепізоотичних заходів і профілактики основних інфекційних та паразитарних хвороб тварин на території Улашанівської громади на 2023 р., та проведення кампанії пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Через зростання чисельності основних видів мисливської фауни, відповідно до плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних та паразитарних хвороб тварин на території Шепетівського району буде проведена пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Під час засідання комісії було утворено робочу групу при Улашанівській територіальній громаді для проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території громади.

З метою контролю ефективності імунізації дано доручення Славутській районній організації мисливців і рибалок проводити регулярні спостереження по популяції шкідливих мисливських тварин.

Перед початком імунізації спеціалістів Держпродспоживслужби, дільничної лікарні ветеринарної медицини, протиепізоотичну комісію зобов’язали провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення та суб’єктів господарювання.

Даний захід здійснюватиметься шляхом обробки усієї території мисливських угідь, через розкладання принад з вакциною вручну.

Приманка для пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром 3 х 5 см з запахом м’ясо-кісткового борошна. У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу.

Досвід країн Європейського Союзу переконливий – лише пероральна вакцина гарантує створення імунного фону в диких м’ясоїдних тварин.

сайт зроблено в adgrafics