Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

1117

10.05.2023 року спеціалісти Кам’янець-Подільського районного управління та начальники дільничних лікарень ветеринарної медицини взяли участь в засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кам’янець-Подільській районній військовій адміністрації з питання «Заходи з проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу».

В засіданні також взяли участь голови та представники 15 об’єднаних територіальних громад району, районних організацій УТМР, філії «Кам’янець-Подільське лісове господарство» та Національного природного парку «Подільські товтри». 

1118

Присутнім доведено інформацію про заплановану пероральну вакцинацію диких м’ясоїдних тварин, її організацію та проведення відповідно до «Методичних рекомендацій планування, організації та проведення пероральної імунізації м’ясоїдних тварин проти сказу». Розглянули та обговорили:

  • визначення територій та створення бригад;
  • особливості зберігання та доставки вакцини;
  • методики розкладання принад з вакциною;
  • визначення контрольних ділянок для перевірки споживання вакцини;
  • заходи з оцінки ефективності пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу;
  • забезпечення епізоотичного благополуччя – основні методи профілактики та боротьби зі сказом домашніх та сільськогосподарських тварин.

Також обговорили ситуацію щодо зростання чисельності червоної лисиці в угіддях району та пропозиції щодо прийняття дієвих заходів користувачами мисливських угідь по регулюванню чисельності. 

сайт зроблено в adgrafics