Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

1115

При обстежені самшиту на присадибній ділянці спостерігається осередковий вихід гусениць – небезпечного шкідника-самшитової вогнівки із зимуючих коконів та пошкодження кущів самшиту.

Ознаками заселення кущів гусеницями вогнівки є наявність павутини, на листках рослини з’являються скупчення шкурок від личинок, екскременти, на гілках, листках, найчастіше у скупченнях павутини наявна велика кількість гусениць. Продукти життєдіяльності гусениць нерідко наявні на землі під кущами.

Коли шкідника багато – він починає переходити на інші дерева, наприклад, ясени, клени. Але ці дерева не є кормовою базою, тому і не живиться їх листками, а отже, як правило, шкідник гине.

Для недопущення інтенсивних пошкоджень самшиту, радимо постійно обстежувати насадження культури та при виявлені шкідника – провести захисні обприскування, адже за сприятливих умов шкідник розвивається в 2-3 поколіннях.

Для успішної боротьби з самшитовою вогнівкою, важливо вчасно розпочати обприскування навесні проти гусениць першого покоління шкідника. Ефективні інсектициди на основі діючих речовин та їх сумішей: хлорантраніліпрол + лямбда-цигалотрин, лямбда-цигалотрин + тіаметоксам + та інші у рекомендованих нормах внесення. Обробляти кущі слід ретельно, також і з внутрішнього боку, оскільки гусениці сховані у гущі листків, павутині.

При проведенні обробітків у населених пунктах, необхідно дотримуватись вимог «Державних санітарних правил «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» (ДСанПіН 8.81.2.001-98). Забороняється застосування пестицидів для захисту зелених насаджень на територіях лікувально-профілактичних і дитячих установ, спортивних майданчиків, підприємств харчової промисловості, а також усередині густонаселених житлових кварталів. Застосування пестицидів для захисту зелених насаджень дозволяється тільки з 22 до 7 годин ранку. Для обробки індивідуальних садів і городів в межі населеного пункту дозволяється застосування тих пестицидів, які дозволені для роздрібного продажу населенню «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

сайт зроблено в adgrafics