Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

1100

Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області відповідно до методичних рекомендацій провели весняні контрольні обстеження та ґрунтові розкопки у базових та інших агроформуваннях області у полях сівозмін, посівах озимих культур та багаторічних плодових насаджень на площі 18.2 тис. га.

1099

Весняні контрольні обстеження фітосанітарними інспекторами проводяться з метою визначення фактичної чисельності шкідників та встановлення їхнього стану після перезимівлі, відсоток загибелі шкідників в зимовий період.

Як свідчать результати проведення обстежень, перезимівля шкідливих організмів пройшла задовільно, відсоток загибелі шкідників складає 1-15 %, осередково 45 %, (мишоподібні гризуни), цьому сприяла тепла зима без значних знижень температурного режиму та сильних морозів. Та частина шкідників, яка залишилася, знаходиться у доброму та задовільному фізіологічному стані, тому за сприятливих агрокліматичних умов здатні швидко відтворити популяцію. За таких умов моніторинг фітосанітарного стану сільськогосподарських рослин набуває важливого значення для організації заходів з захисту рослин для збереження майбутнього врожаю та недопущення погіршення його якості.

сайт зроблено в adgrafics