Спеціалістами Кам’янець-Подільського районного управління проведено нараду-навчання з наочними матеріалами у вигляді презентації з організаторами харчування та керівниками закладів загальної середньої освіти Кам’янець-Подільської ОТГ з питань дотримання гігієнічних вимог та системи НАССР на харчоблоках.
Були розглянуті критерії, які мінімізують порушення гігієнічних та санітарних норм – контроль температурних режимів та вологості, лабораторний контроль якості проведеної дезінфекції, лабораторний контроль на показники безпечності води, готових страв, гігієна працівників та контроль стану їх здоров’я, відповідність умов зберігання сировини та готової продукції, контроль за термінами придатності тощо.
Присутнім наголошено, що функціонування системи НАССР навіть у невеликих харчоблоках є можливим. НАССР – це системність, відповідальність і людський чинник.
Також наголошено на повноцінному, якісному та збалансованому харчуванні відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 305 від 24.03.2021 року.