Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

1028

Сучасний український ринок пропонує широкий асортимент мийних засобів, призначених для очищення будь - яких поверхонь. На прилавках магазинів представлені різноманітні засоби, які видаляють бруд, іноді й мікроби з різних поверхонь, додатково ароматизують приміщення.

Як вибрати безпечний засіб для підтримки свого будинку у чистоті?

Розібратися споживачам в особливостях цього різноманіття складно. Щороку з’являються нові бренди, виробники інформують про винайдення «особливої формули», повідомляють про відсутність фосфатів та пропонують широкий ціновий діапазон на засоби начебто того ж самого функціонального призначення.

Тому перш ніж придбати мийний засіб, варто витратити декілька хвилин на те, щоб ознайомитись з інформацією про товар.

Шановні споживачі, повідомляємо, що вимоги до мийних засобів і поверхнево - активних речовин, що входять до їх складу установлені постановою КМУ від 20 серпня 2008 р. №717 «Про затвердження Технічного регламенту мийних засобів». 

Отже, згідно вимог цього Технічного регламенту, мийний засіб маркується шляхом нанесення на зовнішню поверхню пакування чи етикетку напису чіткими літерами, що не змиваються протягом строку придатності такого засобу, із зазначенням:

  • найменування та інформації про призначення мийного засобу;
  • торговельної марки (за наявності) або торговельного знаку, найменування, місцезнаходження та номера телефону виробника мийного засобу або його уповноваженого представника;
  • інформації про склад мийного засобу згідно з додатком 2;
  • адреси, зокрема електронної пошти (за наявності), та номера телефону, за якими можна одержати технічний опис інгредієнтів;
  • інструкції із застосування, заходів безпеки та спеціальних застережень згідно із законодавством, а в разі їх відсутності - вимог, наведених у ДСТУ ГОСТ 31340:2009 «Попереджувальне маркування хімічної продукції. Загальні вимоги»;
  • маси нетто чи об’єму;
  • дати виготовлення;
  • строку придатності;
  • умов зберігання (в разі потреби).

На зовнішню поверхню пакування або на етикетку мийного засобу наноситься знак відповідності технічним регламентам згідно форми та описом, затвердженими постановою КМУ від 30 грудня 2015 р. №1184 «Про затвердження форми, опису знаку відповідності технічним регламентам, правил та умов його нанесення». У разі коли мийний засіб постачається нерозфасованим, знак відповідності технічним регламентам наноситься на супровідні документи.

Маркування мийного засобу здійснюється згідно із законодавством про мови. Всі ми - споживачі. Нам гарантовано право на якісну, безпечну продукцію, товари та послуги, а також отримання всієї необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію, що забезпечує можливість свідомого і компетентного вибору товару.

сайт зроблено в adgrafics