Спеціалістами Кам’янець-Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведено семінар із керівниками закладів освіти Гуменецької ОТГ Кам’янець-Подільського району. Основними меседжами стали: дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, запровадження і застосування постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках та дотримання санітарного законодавства.
Розглянуто наступні питання:
- Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах освіти.
- Програми-передумови системи НАССР у закладах освіти.
- Застосування принципів НАССР у закладах освіти.
- Загальні вимоги до організації харчування дітей в закладах освіти.
- Про затвердження норм і порядку організації харчування у закладах освіти.
- Протиепідемічні заходи у закладах загальної та дошкільної освіти.