Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

1026

Вдруге у цьому році – 13 березня 2023 року відбулась робоча зустріч з питань бджільництва, попередження та встановлення факту отруєння бджіл на території Городоцької міської територіальної громади. Захід відбувся у залі засідання Городоцької міської ради під головуванням першого заступника міського голови А. Косінського.

У нараді взяли участь та виступили: головний спеціаліст Хмельницького районного управління ГУ ДПСС в Хмельницькій області Бортняк Ю. М., головний спеціаліст відділу фітосанітарної діагностики та прогнозування ГУ ДПСС в Хмельницькій області Сторожук О. В., провідний фахiвець вiддiлу державного нагляду за дотриманням санiтарного законодавства Хмельницького районного управлiння ГУ ДПСС в Хмельницькiй областi Шкробот Л. Д., ветлікар Городоцької дільничної лікарні ветеринарної медицини Гаджук Н. Ю., бджолярі, представник асоціації пасічників Ющишин Р. Л. та голова спілки фермерів Дорогий І. І.

Зустріч було організовано з метою налагодження результативної співпраці Держпродспоживслужби, органів місцевого самоврядування та власників пасік. 

1025

На нараді було розглянуто важливі питання у сфері бджільництва, а саме:

  • Проведення щорічного обстеження пасік, відбору та дослідження матеріалу у лабораторіях Держпродспоживслужби, згідно з планом протиепізоотичних заходів.
  • Необхідність отримання обов’язкових супровідних документів при переміщені пасіки та реалізації продуктів бджільництва.
  • Створення у територіальній громаді постійно діючої комісії із встановлення фактів отруєння бджіл з питань бджільництва.
  • Порядок видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки.
  • Порядок реєстрації пасіки.

На заході було наголошено, що аграрії повинні завчасно повідомляти органи місцевого самоврядування та пасічників про проведення хімічних обробок посівів, зазначати дату проведення, час та ступень шкідливості речовин, якими будуть оброблятись посіви тощо.

У підсумку роботи пасічники та аграрії отримали інформаційні матеріали та висловили готовність щодо посилення співпраці у проведенні заходів, спрямованих на недопущення випадків отруєння бджіл при обробітку сільськогосподарських культур пестицидами.

сайт зроблено в adgrafics