Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

1020

Куріння вейпів стає все більш популярним, особливо серед молоді. В Україні майже кожен 5-й підліток (13-15 років) є споживачем електронних сигарет відповідно до результатів Глобального опитування молоді.

Електронна сигарета – виріб, який може бути використаний для споживання (вдихання) парів, що утворюються внаслідок нагрівання компонентами такого виробу рідин, що містять або не містять нікотин. Електронні сигарети можуть бути одноразовими чи багаторазовими.

Все більшої популярності набирають нові альтернативні тютюнові продукти — електронні сигарети та ТВЕНи (ГЛО, АЙКОС та інше).

Відповідно до Закону України від 19 грудня 1995 р. № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (далі – Закон № 481) внесено суттєві зміни у частині торгівлі рідинами для електронних сигарет.

Внаслідок зазначених змін із 1 січня 2021 року виробництво та продаж рідин для електронних сигарет потребує отримання відповідної ліцензії, а самі рідини мають бути марковані марками акцизного збору. При цьому немає жодного значення, містить рідина для електронних сигарет нікотин чи ні.

Згідно зі ст. 1 Закону № 481 доповнено визначенням систем, які діють на зразок IQOS:

  • пристрої для споживання тютюнових виробів без їхнього згоряння;
  • пристрої, призначені для вдихання аерозолів (пари), які утворюються внаслідок нагрівання продуктів, що містять у своєму складі тютюн (продукти його перероблення), без їхнього згоряння.

З огляду на зміни, внесені в Закон № 481, на цей час підлягають ліцензуванню:

  1. Виробництво рідин для електронних сигарет.
  2. Роздрібний продаж рідин для електронних сигарет.
  3. Гуртовий продаж рідин для електронних сигарет.

При цьому майте на увазі, що роздрібний продаж рідин для електронних сигарет потребує застосування реєстратора розрахункових операцій (інформація про який вноситься у додаток до ліцензії) або програмного реєстратора розрахункових операцій. Тож перед тим, як звертатися із заявою стосовно отримання ліцензії для роздрібного продажу рідин для електронних сигарет, потрібно попередньо подбати про реєстрацію РРО (касового апарата) або ПРРО у податковій за місцем їхнього продажу.

Куріння завдає непоправної шкоди здоров’ю та повільно вбиває організм, особливо органи дихання.

Людина, яка курить є мішенню для тютюнових корпорацій. Чим раніше вона почне курити — тим більше від неї буде грошей тютюновим компаніям. Тому потрібно добре усвідомлювати про шкоду тютюну для здоров’я.

Бережіть своїх рідних та близьких. Безпечного куріння не існує. Якщо молодь буде краще обізнана, можливо ми досягнемо того, що Україна буде без тютюну!

сайт зроблено в adgrafics