Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

1017

Полонським підрозділом Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області 1 березня 2023 року в приміщенні Понінківського ліцею №1 спільно зі спеціалістами відділу освіти Понінківської ОТГ, а також медпрацівниками підпорядкованих закладів освіти проведено семінар-обговорення на тему: «Організація харчування учасників освітнього процесу».

Головними спеціалістами відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини управління доведена інформація щодо вимог законодавства до впровадження системи НАССР, висвітлено етапи розробки та впровадження системи НАССР на харчоблоках в закладах освіти. Наголошено, що наявність у закладах освіти діючої системи управління та контролю за безпечністю харчових продуктів – це надійне підтвердження того, що заклад забезпечує всі умови, які гарантують стабільний випуск якісної та безпечної продукції. А також запобігає порушенню санітарно-гігієнічних вимог щодо виробництва харчових продуктів, знижує витрати, пов’язані з відкликанням небезпечної продукції, оптимізує взаємовідносини з державними наглядовими органами, забезпечує проведення моніторингу у режимі реального часу.

1018

Враховуючи недоліки по наслідках комісійних обстежень закладів освіти стосовно підготовки до 2022-2023 навчального року в процесі обговорення визначено практичні шляхи їх недопущення. Звернули увагу присутніх на Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України № 590 від 01.10.2012 зі змінами, затвердженими наказом № 429 від 17.10.2015.

Провідним фахівцем відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства районного управління була надана інформація щодо основних принципів організації  харчування. Окреслено вимоги щодо планування меню, забезпечення харчування дітей з особливими дієтичними потребами. Наголошено на необхідності дотримання вимог «Норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», затверджених постановою Кабінету Міністрів України №305 від 24.03.2021р.

сайт зроблено в adgrafics