Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

66

14 лютого, в приміщенні Деражнянської міської ради відбулась нарада з пасічниками району, представниками агроформувань та представниками органів самоврядування з питань профілактики отруєння бджіл та дотримання законодавства при використанні пестицидів та агрохімікатів.

У нараді взяли участь та виступили: заступник голови  Деражнянської міської ради Івахов А. В., Начальник Деражнянського управління ГУ ДПСС в Хмельницькій областіСтрілецький Е. Б., головний спеціаліст відділу фітосанітарноїдіагностики та прогнозування ГУ ДПСС в Хмельницькій області Звезда О. І., заступник начальника Деражнянської РДЛВМ Ваврічин Р. С., Голова асоціації пасічників Шкабара О. І.,Директор ТОВ «Санні Фуд» Дащенко В. В.

Ключовими питаннями наради стали:

  • вимоги законодавства при оформленні пасік, реєстрації в ЄДР;
  • забезпечення алгоритму співпраці між  бджолярами та агровиробниками;
  • відповідальність за неналежне використання аграріями пестицидів та агрохімікатів;
  • обговорення Інструкції з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин;
  • проведення протиепізоотичних заходів в бджільництві, та їх аспекти;
  • актуальні питання в роботі асоціації бджолярів громад;
  • пропозиції бізнесу щодо співпраці із бджолярами.

На нараді було наголошено на тому, що суб’єкти господарювання мають дотримуватися Інструкції з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин, затвердженої наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України «Про деякі питання у сфері бджільництва» від 19.02.2021 р. № 338.

Також учасники зустрічі були поінформовані про те, що при кожній громаді функціонують комісії, до складу яких входять аграрії, бджолярі, фахівці Держпродспоживслужби області, правоохоронці, представники органів місцевого самоврядування, які мають встановлювати факти загибелі бджіл, у тому числі ініціювати питання щодо покарання за неконтрольоване використання пестицидів і за отруєння бджіл.

Злагоджені та координовані дії органів центральної влади та органів місцевого самоврядування спільно із власниками пасік та аграріями мають бути направлені на мінімізацію випадків отруєнь бджіл та забезпечити сталий розвиток бджільництва.

сайт зроблено в adgrafics