Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

59

Протягом 2022 року працівниками сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області було проведено 3 планових та 32 позапланових заходи державного нагляду (контролю) у сфері дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

За результатами проведених перевірок вжиті адміністративно-господарські санкції до 20 суб’єктів господарювання на загальну суму 602,6 тис. грн, 3 особи притягнуто до адміністративної відповідальності, видано 7 приписів про виконання законних вимог щодо усунення порушень порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін. Крім того, винесено 2 рішення про застосування адміністративно-господарських санкцій на підставі актів Головного управління ДПС у Хмельницькій області, складених за результатами фактичних перевірок, що надійшли до Головного управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області на загальну суму 45,7 тис. грн.

З метою забезпечення цінової стабільності в умовах воєнного стану здійснювався щоденний моніторинг цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.03.2022 р. № 223. Моніторингом охоплено 782 об’єкти області, до яких належать: продовольчі ринки, ФОПи, торговельні мережі та 115 автозаправних станцій.

Також здійснювався щомісячний моніторинг застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які підлягають реімбурсації. За 2022 рік опрацьовано інформацію від 226 аптечних закладів області, проаналізовано 53413 цінові пропозиції на лікарські засоби з питань дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення. Порушень щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін на лікарські засоби не виявлено.

Протягом 2022 року сектором контролю за регульованими цінами розглянуто 29 письмових та 242 усних (у тому числі в телефонному режимі) звернень громадян у сфері ціноутворення, які стосувалися питань підвищення цін на продовольчі товари, ліки, автомобільний бензин і дизельне пальне. За результатами їх розгляду заявникам надавались ґрунтовні роз’яснення та консультації, а також вживались інші заходи реагування.

сайт зроблено в adgrafics