Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

53

13 та 14 лютого 2023 року за ініціативи Ізяславського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведено спільні наради із залученням представників Ізяславської міської ради, Сахновецької сільської територіальної громади, операторів ринку, що займаються бджільництвом, суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері вирощування сільськогосподарських культур, щодо дотримання законодавства в частині використання пестицидів, агрохімікатів, інших засобів захисту рослин.

На нарадах було детально розглянуто Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19 лютого 2021 року № 338 «Про деякі питання у сфері бджільництва», яким запроваджено дуже важливі для галузі бджільництва норми, а саме:

52

Разом з тим, в ході проведення нарад було обговорено питання щодо:

  • Проведення щорічного обстеження пасік та відбору і дослідження матеріалу в лабораторіях Держпродспоживслужби, згідно з планом протиепізоотичних заходів.
  • Необхідності отримання обов’язкових супровідних документів при переміщені пасіки та реалізації продуктів бджільництва.
  • Порядок здійснення оповіщення про заплановане застосування засобів захисту рослин суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у сфері вирощування сільськогосподарських культур.
  • Створення в територіальних громадах постійно діючих комісій із встановлення фактів отруєння бджіл з питань бджільництва.

За результатами зібрання, було досягнуто домовленості щодо взаємного обміну інформацією та зазначено, що дотримання правил та проявлення взаємної поваги є гарантією плідної співпраці суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері вирощування сільськогосподарських культур та бджолярів, що принесе користь двом сторонам: пасічнику – мед, пилок та здорових бджіл, а аграрію – підвищення врожайності сільськогосподарських культур шляхом запилення рослин бджолами.

сайт зроблено в adgrafics