Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

49

Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області нагадує експортерам та сільгоспвиробникам щодо необхідності встановлення ділянок, вільних від регульованих шкідливих організмів або шкідливих організмів, а також проведення фітосанітарних процедур, пов’язаних із встановленням таких ділянок, місць виробництва та місць зберігання.

Установлення, поновлення, контроль шляхом підтвердження підтримання офіційного статусу здійснюються територіальними органами Держпродспоживслужби за заявою особи, яка займається виробництвом об’єктів регулювання і є власником або користувачем місця виробництва або виробничої ділянки, або уповноваженою особою. Кожні місце виробництва або виробнича ділянка, вільні від регульованих шкідливих організмів або шкідливих організмів, мають нероздільні межі, які визначені заявником.

Установлення та/або контроль шляхом підтвердження підтримання та/або поновлення офіційного статусу на відповідній території здійснюється шляхом проведення:

  1. державним фітосанітарним інспектором – процедур перевірки, фітосанітарних процедур (огляд, обстеження об’єктів регулювання та обстеження об’єктів);
  2. фітосанітарними лабораторіями – фітосанітарної експертизи (аналізів) зразків об’єктів регулювання або інших рослин чи продуктів рослинного походження.

Для встановлення або поновлення офіційного статусу заявник подає територіальному органу Держпродспоживслужби за місцем знаходження місця виробництва або виробничої ділянки:

  1. заяву про встановлення, підтвердження підтримання, поновлення офіційного статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів або шкідливих організмів, із зазначенням інформації про особу, у власності або користуванні (у тому числі оренді) якої перебуває відповідне місце виробництва чи виробнича ділянка;
  2. схематичне зображення розміщення місця виробництва чи виробничої ділянки, завірене заявником, на якій планується встановлення офіційного статусу;
  3. документ, що підтверджує внесення плати за обстеження посівів сільськогосподарських культур, плодових культур, розсадників, промислових садів, присадибних ділянок та лісосмуг, лісів щодо виявлення карантинних організмів для надання та/або підтвердження статусу місця виробництва або виробничої ділянки на вимогу особи, що здійснює виробництво об’єктів регулювання, передбачених Законом, або обстеження складів та інших місць зберігання об’єктів регулювання щодо виявлення карантинних організмів для надання та/або підтвердження статусу місця виробництва або виробничої ділянки на вимогу особи, що здійснює їх виробництво.

Обстеження об’єктів регулювання або інших рослин чи продуктів рослинного походження та об’єктів здійснюються у присутності заявника або уповноваженої особи, що зазначається в актахнагляду.

Особа, яка планує встановити, підтвердити підтримання або поновити офіційний статус, пред’являє та надає доступ державному фітосанітарному інспектору до об’єктів регулювання та об’єктів, а також інформації щодо їх фітосанітарного стану.

Після складання акта протягом трьох робочих днів відповідний територіальний орган Держпродспоживслужби зобов’язаний видати наказ про встановлення або поновлення офіційного статусу або повідомлення про неможливість установлення офіційного статусу, яке надається заявнику в паперовій формі або засобами електронної комунікації.

На підставі наказу державний фітосанітарний інспектор видає розпорядження про здійснення фітосанітарних заходів (процедур), що підлягає обов’язковому виконанню особою для підтримання статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів або шкідливих організмів.

Копії наказів про встановлення або поновлення офіційного статусу та розпорядження про здійснення фітосанітарних заходів (процедур) надаються заявнику та/або власнику (користувачу) місця виробництва або виробничої ділянки в паперовій або електронній формі.

Держпродспоживслужба веде реєстр місць виробництва або виробничих ділянок, вільних від регульованих шкідливих організмів або шкідливих організмів, який розміщується на офіційному вебсайті Держпродспоживслужби.

Детально ознайомитися про процедуру порядку офіційного встановлення, підтвердження підтримання, поновлення офіційного статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів або шкідливих організмів, можна у Наказі Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 04.03.2021 р. за № 451.

сайт зроблено в adgrafics