Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

983

Коротко підкажемо, на що звернути увагу при купівлі нового зарядного пристрою, якщо старий зламався або його потужність вас не влаштовує. Для початку вивчіть характеристики телефону і його можливості щодо зарядки. Немає сенсу купувати потужніший зарядний пристрій, ніж підтримує смартфон.

За сумісністю зарядні пристрої поділяються на такі типи:

оригінальний – випущений безпосереднім виробником смартфона. Такий аксесуар повністю відповідає характеристикам засобу зв'язку і забезпечує його швидким безпечним заповненням енергії;

аналоговий – являє собою комплекс з адаптера і кабелю, роз'єм якого ідентичний гнізда для зарядки на вашому смартфоні. Даний тип може дещо поступатися в характеристиках оригінальному продукту. При цьому він має перевагу – доступну ціну;

універсальний – здатний зарядити акумулятор будь-якої моделі. Тип гнізда для кабелю зарядного пристрою не грає ролі. Таким приладом може заряджатися дрібна (телефони, плеєри) і велика (планшети) електроніка.

За принципом роботи зарядні пристрої є:

мережний – підключається до основної мережі електропостачання через стандартні розетки. Адаптер для змінного струму має вилку для підключення до джерела. Перевагами є багатофункціональність, корпус з вогнестійкого сплаву алюмінію і пластика, висока швидкість зарядки за рахунок великих показників вихідного струму, опція автоматичного розпізнавання типу підключеної електроніки (дрібна, велика), швидкість подачі енергії відповідає типу гаджета, сумісність з переважною більшістю пристроїв;

автомобільний – розрахований на відновлення енергії акумулятора за рахунок внутрішньої електромережі авто. Такі пристосування мають адаптер, що дозволяє підключитися до мережі через запальничку. З'єднання  проходить за допомогою кабелю USB/ MicroUSB. Окремий підтип автомобільних зарядок – FM-модулятори. Їх особливість полягає в тому, що заповнення енергії акумулятора смартфона є однією з функцій. Основне призначення пристрою – забезпечення бездротової передачі музики і дзвінків з телефону на аудіосистему авто. Такий прилад встановлюється в прикурювач, і забезпечує велику концентрацію на дорозі;

універсальний – такий пристрій може отримувати енергію від будь-якого джерела і передавати її на гаджет. Як джерело може виступати електромережа, планшет, ПК, ноутбук. Має вигляд кабелю з двома роз'ємами. Крім універсальності, відрізняється компактністю.

бездротовий – телефонна батарея для підзарядки витягується з пристрою і вставляється в прилад. Розмір підганяється автоматично. Перевагою такого аксесуара є його універсальність – відмінно працює з усіма типами акумуляторів.

Окремо також варто згадати автономні джерела енергії, які не потребують підключення до мережі. Акумулятор Power Bank заряджається від мережі або сонячного світла і виконує функції переносного зарядного пристрою. Зручний в далеких поїздках або в умовах обмеженого доступу до мережі.

Основні параметри, на які потрібно звернути увагу в процесі вибору зарядки – сумісність пристрою і гаджета, тип і кількість роз'ємів, струм, якість матеріалу, габарит, наявність додаткових функцій, наявність кабелю синхронізації (перехідник). 

Щоб убезпечити себе від неякісного, а часом і небезпечного товару, рекомендуємо споживачам звертати увагу на маркування, яке нанесено на зарядний пристрій та його пакування.

Згідно з вимогами Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня  2015 № 1067 на електрообладнанні його пакуванні або в документі, що супроводжує таке електрообладнання, має бути нанесено:

знак відповідності технічним регламентам;

тип, номер партії чи серійний номер або інший елемент, який дає змогу його ідентифікувати;

найменування, зареєстроване комерційне найменування чи зареєстровану торговельну марку (знак для товарів і послуг) та контактну поштову адресу виробника;

найменування, зареєстроване комерційне найменування чи зареєстровану торговельну марку (знак для товарів і послуг) та контактну поштову адресу імпортера.

Контактні дані наводяться згідно з вимогами закону щодо порядку застосування мов;

електрообладнання повинно супроводжуватися інструкціями та інформацією про безпечність, складеними згідно з вимогами закону щодо порядку застосування мов. Зазначені інструкції та інформація про безпечність, а також будь-яке маркування повинні бути чіткими, зрозумілими та дохідливими.

Якщо вищезазначеної інформації немає – від покупки краще утриматися. У кращому випадку такий зарядний пристрій не зможе нормально виконувати своє завдання, а в гіршому – зіпсує смартфон.

Якість зарядного пристрою – запорука, що телефон працюватиме довго та успішно. Купуйте тільки офіційні товари з хорошими відгуками від інших користувачів та в офіційних магазинах.

Бажаємо вдалих покупок.

сайт зроблено в adgrafics