Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

978

За ініціативи Городоцького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області 24 січня 2023 року в приміщенні Сатанівської загальноосвітньої школи I-III ступенів проведена нарада з керівниками закладів освіти відділу освіти, молоді та спорту Сатанівської громади.

Під час наради присутні розібрали питання виконання наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01 жовтня 2012 року № 590 "Про затвердження вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)" в освітніх закладах громади, вимоги Постанови КМУ від 24 березня 2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

979

Начальник Городоцького управління Олег Ринда наголосив, що НАССР у закладах освіти є основним інструментом для безпеки харчування. Головним завданням системи НАССР є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за всіма етапами приготування страв, починаючи від прийому продуктів харчування і до моменту подачі готової страви. Наголосив, що впровадження системи НАССР є важливим і актуальним етапом забезпечення здорового і безпечного харчування дітей в навчальних закладах.

У своєму виступі провідний фахівець відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Городоцького управління Лариса Шкробот приділила увагу питанню забезпечення закладів освіти доброякісною питною водою з періодичним проведенням лабораторного контролю (ДСанПіН 2.2.4-171-10 "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною") та дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України № 305.

Учасники наради обговорили питання облаштування харчоблоків та їдалень для забезпечення належних умов харчування дітей, впровадження системи НАССР у реальному часі, а також отримали рекомендації та відповіді на проблемні питання.

сайт зроблено в adgrafics