Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

974

Шановні оператори ринку, які здійснюють реалізацію та обіг борошняних кондитерських виробів! 

До Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області надійшло інформаційне повідомлення, отримане по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 12 січня 2023 року № 2022.7376-fup 4, стосовно виявлення високого вмісту акриламіду* в печиві, що виготовлене в Румунії (виробник: Ro Star S.A., Romania) та експортувалось з Польщі (оптовик: VYV DISTRIBUTION Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ЛЬВІВІМПОРТ», вул. Володимира Великого, 2, м. Львів, 79021). 

975

Відповідно до частини 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», якщо оператор ринку вважає або має підстави вважати, що харчові продукти, які він ввіз (переслав) на митну територію України, виробив, переробив або обіг яких здійснює, не відповідають вимогам безпечності, він негайно розпочинає процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформує про виявлену невідповідність компетентний орган. Якщо такі харчові продукти могли потенційно потрапити до споживача, оператор ринку інформує споживачів про причини їх вилучення та у разі потреби відкликає харчові продукти, якщо застосування інших заходів є недостатнім для досягнення прийнятного рівня захисту здоров’я споживачів.

Про вжиті заходи щодо подальшого поводження з вказаним харчовим продуктом необхідно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області протягом двох днів за адресою:

вул. Шевченка, 53, м. Хмельницький, 29007, тел. (0382) 63-07-34,

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Примітка*: Акриламід – це хімічна сполука, яка утворюється природним шляхом під час термічної обробки у процесі приготування кофе, шоколаду, мигдалю, картоплі фрі, крекерів, печива, чипсів, каш та хліба, а також деяких овочів та фруктів.

сайт зроблено в adgrafics