Спеціалісти Полонського управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області в приміщенні Полонського ліцею № 1 спільно зі спеціалістами відділу освіти, молоді та спорту Полонської ОТГ, а також працівниками харчоблоків та медпрацівниками підпорядкованих закладів освіти провели семінар-обговорення на тему: «Організація харчування учасників освітнього процесу».
Розглянуто питання:
- доцільність впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів у закладах освіти;
- переваги впровадженої системи НАССР.
Наголошено, що НАССР забезпечує відповідність харчової продукції санітарним правилам, нормам і гігієнічним нормативам, дотримання яких виключає небезпечний вплив на життя та здоров'я людей нинішнього і майбутнього поколінь. А також запобігає порушенню санітарно-гігієнічних вимог щодо виробництва харчових продуктів, знижує витрати, пов’язані з відкликанням небезпечної продукції, оптимізує взаємовідносини з державними наглядовими органами, забезпечує проведення моніторингу у режимі реального часу.
Враховуючи недоліки по наслідках комісійнихобстежень закладів освіти стосовно підготовки до 2022-2023 навчального року в процесі обговорення визначено практичні шляхи їх недопущення.