Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

954

У теперішній час дуже корисно мати альтернативне джерело світла. Незамінним помічником стане ліхтарик. На ринку компактної автономної освітлювальної техніки представлено безліч найрізноманітніших ліхтарів, що відрізняються один від одного цілим набором параметрів.

Звернемо увагу на три основних типи ліхтарів та розберемося з їх особливостями.

Ручні

Саме їх найчастіше використовують при виключенні електрики. Мають невеликий розмір і легко поміщаються в долоні. Стандартний ручний ліхтарик важить близько 200 грамів, а довжина – в середньому 15 сантиметрів. Яскравість такого ліхтарика близько 10-40 люмен. Зазвичай наявні 2 рівні світіння, а ручне фокусування дозволяє зафіксувати промінь в одній точці. Виготовляється в алюмінієвому чи пластиковому корпусі. 

Налобні

Стануть відмінним вибором, адже залишають вільними обидві руки і кріпляться на голову або на захисний шолом. Вага такого ліхтарика в межах 50-100 грамів. Є можливість регулювати розмір ременя, підлаштовуючи ліхтарик під свій об'єм голови і попереджаючи можливість його зісковзування. Корпус суперлегкий, найчастіше пластиковий.

При виборі налобного ліхтаря варто акцентувати увагу на його управлінні. Оптимальний варіант – 1-2 кнопки, бо під час руху клацати клавішами на лобі не дуже зручно. Додатковий плюс, якщо в приладі можливий нахил корпусу під певними градусами, щоб направити світло куди завгодно.

Кемпінгові

Відрізняються вертикальним світінням і найчастіше мають циліндричну форму з розташованими по колу світлодіодами. Середня вага 500-700 грамів. Деякі моделі мають можливість висвітлювати простір на 360° навколо. Подібні варіанти можна ставити на підлогу (стіл), або десь підвісити. Їх можна вільно переносити, але краще це робити на короткі дистанції. Світло дають на рівні 41-100 люмен.

Мають функцію нічного освітлення – червоні світлодіоди дозволяють добре орієнтуватися в темряві, не сліпити очі яскравим світлом. Вибір рівня освітленості дає можливість використовувати пристрій як для освітлення всього приміщення, так і використовуватись в якості особистого нічника, при включенні менш потужного діапазону.

Також розглянемо найбільш розповсюджені типи живлення. В освітлювальних пристроях можуть бути встановлені батарейки типу АА або ААА від 1-2 до 6 шт. Залежно від їх якості і інтенсивності використання приладу, ліхтарик цілком може пропрацювати кілька днів поспіль. Після того, як батарейки вичерпають свої запаси енергії, знадобиться змінити їх на інший комплект. 

Джерелом енергії може слугувати і акумулятор. В середньому прилад пропрацює близько 16 годин, але після також потребує поповнення запасів енергії. Для підзарядки знадобиться від 1 до декількох годин. Акумуляторні ліхтарики мають декілька типів зарядки: від побутової мережі напругою 220В; від ЮСБ-порту, які зручні тим, що підживитися енергією можуть від звичайного повербанка; від енергії сонця (на сонячних батареях); від автомобільного прикурювача напругою 12В. Відмінним рішенням в ліхтарику є можливість заряджати його декількома способами.

На сьогоднішній день ринок переповнений різноманітними пропозиціями. Щоб уникнути підробок, радимо купувати освітлювальну продукцію в офіційних постачальників тієї чи іншої торговельної марки, або у перевірених посередників. Також рекомендуємо споживачам перед придбанням уважно вивчити інструкцію та інформацію про безпечність, яку надає виробник/імпортеросвітлювальної продукції.

сайт зроблено в adgrafics