Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

950

З метою забезпечення контролю за транспортуванням харчових продуктів 07 грудня 2022 року спеціалісти Чемеровецького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області провели роботу на ПСК «РИНОК ЧЕМЕРОВЕЦЬКОГО РАЙСТ». Було проінформовано операторів ринку про необхідність проводити санітарні обробки транспортних засобів з відповідним підтвердженням (акти проведення дезінфекції, санітарні паспорти, протоколи дослідження якості дезінфекції, записи у журналах тощо).

949

Також проведена роз’яснювальна робота та розданий інформаційний матеріал щодо необхідності наявності санітарного паспорта на транспортний засіб, яким здійснюється перевезення харчових продуктів, що передбачено п. 12.3 “Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні”, затверджених наказом Міністерства транспорту України від 14 жовтня 1997 року № 363 (зареєстровані в Міністерстві юстиції України 20 лютого 1998 року).

951

Водночас в п. 12.4 цього ж документа зазначено, що водій (експедитор), зайнятий перевезенням харчових продуктів, повинен мати санітарну книжку з результатами медичного огляду. Відповідно до статті 44 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» передбачено, що оператори ринку, які здійснюють перевезення харчових продуктів, зобов’язані використовувати чисті транспортні засоби та/або контейнери, утримувати їх у належному стані та забезпечити захист продуктів від забруднення і мати таку конструкцію, що забезпечує результативне чищення та дезінфекцію.

Робота в даному напрямку продовжується.

сайт зроблено в adgrafics