Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

942

При перебоях у постачанні електроенергії резервним джерелом електрики для оселі може стати генератор.

При його виборі зверніть увагу на ряд чинників: вагу, габарити, рівень шуму, тривалість роботи на одній заправці, потужність або ціну.

За видами генератори умовно можна розділити на:

- до 3 кВт – побутові. Хороший вибір генератора для квартири, а також для невеликої дачі. Вистачить і на роботу холодильника, і на насос для води;

- до 5 кВт – така потужність генератора потрібна для приватного будинку, будівництва, торговельних точок. Забезпечує електроенергією електроінструменти, зварювальний інвертор;

- до 10 кВт – можливе підключення декількох споживачів одночасно або одного з великим – пусковим струмом: офіси, середніх розмірів магазин;

- від 19 кВт і вище – професійний клас. Купують для підприємств, великих цехів. Забезпечують постачання електрики відразу для декількох дач.

Коротко розглянемо основні характеристики.

Бензиновий генератор

Серед побутових генераторів, самий розповсюджений варіант. Вони компактні і мають невелику вагу. Потужність (максимальна) не більше 10 кВт. Моторесурс високий, до 4 тисяч мотогодин. Мають низький рівень шуму; місце установки недалеко від будинку або в приміщенні (за умови обладнання витяжки). Запуск в холодну погоду до -20° (при більш низьких температурах необхідна наявність опалювального приміщення; в технічному обслуговуванні вкрай невибагливі).

Дизельний генератор

Хороша альтернатива бензиновим генераторам. Існують як мобільні, так і стаціонарні варіанти. Невеликі моделі працюють з повітряними системами охолодження, а стаціонарні – з водяними. Потужність (максимальна) від 3 до 15 кВт (з повітряним охолодженням). Моторесурс може досягати 40 тисяч мотогодин. Мають високий рівень шуму і їх установлюють в окремому приміщенні. Запуск в холодну погоду працює до -5° (понад – потрібно використовувати присадки до палива). Мають короткий сервісний інтервал.

Інверторний генератор

Інверторний бензиновий генератор дає високоякісний електричний струм зі стабільною частотою та напругою. Працює не надто гучно, економно витрачає паливо, довговічний, надійний та компактний.

Інверторний генератор підходить для живлення чутливих приладів, високоточної апаратури та дорогого обладнання – комп'ютерної, побутової, медичної та садової техніки. Він незамінний під час активного відпочинку на природі, а також для невеликих кафе та магазинів, навчальних закладів, офісів тощо.

Також є комбіновані інверторні генератори, які працюють на газі та бензині. З такими моделями пам'ятайте про техніку безпеки та подбайте про виведення газових вихлопів.

Рідко, але бувають інверторні дизельні генератори. У них всі якості та переваги бензинової моделі, але більші габаритні розміри та вага.

Газовий генератор

Розраховані на спалювання зрідженого газу із балонів. У бак деяких із них можна заливати бензин, це робить їх більш універсальним рішенням. Двигун має довгий термін експлуатації, оскільки газ не шкодить метал і не викликає корозію.Стаціонарні моделі великі та потужні, розраховані підключення до системи централізованого газопостачання. Для їх встановлення потрібен дозвіл газопостачальної компанії.

Також наголошуємо, що генератори електричного струму повинні відповідати вимогам нормативних документів, зокрема, Технічному регламенту з електромагнітної сумісності обладнання, затвердженого постановою КМУ від 16 грудня 2015 року № 1077 (далі – Технічний регламент). Відповідно до вищевказаного Технічного регламенту виробники в обов’язковому порядку складають декларацію про відповідність і наносять знак відповідності технічним регламентам.

Генератор повинен супроводжуватися інструкціями та інформацією про будь-які особливі запобіжні заходи, яких необхідно вжити під час його складання, монтажу, обслуговування або використання. Позначення типу, номера партії чи серійного номера або іншого елемента, який дає змогу ідентифікувати продукцію, а у разі, коли через розмір або характер продукції нанесення відповідного позначення неможливе, – необхідна інформація зазначається на її пакуванні або в документі, що супроводжує таку продукцію.

Також повинно зазначатися найменування виробника, зареєстроване комерційне найменування чи зареєстрована торговельна марка (знак для товарів і послуг) та контактна поштова адреса на продукції, а у разі, коли зазначення відповідної інформації неможливе, – на її пакуванні чи в документі, що супроводжує таку апаратуру. В адресі повинне зазначатися одне місце, за яким можна зв’язатися з виробником. Контактні дані наводяться згідно з вимогами закону про порядок застосування мов.

Щоб уберегти себе від неякісного обладнання, ми радимо купувати генератори в спеціалізованих магазинах та у офіційних дистриб’юторів.

сайт зроблено в adgrafics