Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

939

В зв’язку з відновленням харчування дітей у закладах дошкільної та шкільної освіти спеціалісти Віньковецького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області провели нараду щодо організації харчування в освітніх закладах. Захід відбувся за участю представників відділу освіти, керівників навчальних закладів та працівників харчоблоків.

938

Найбільшу увагу в організації харчування було приділено питанню дотримання вимог законодавства з питань безпечності харчових продуктів. Наголошено на виконанні вимог постанови Кабінету Міністрів України № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». Обговорено змінення підходів до організації харчування, підготовки та розроблення чотиритижневих меню.

Також окремим питанням було розглянуто впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, у закладах освіти відповідно до «Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти». 

940

Крім того, з освітянами проведено інформаційно-роз'яснювальну роботу та вкотре наголошено на необхідності безумовного дотримання протиепідемічних і карантинних заходів та забезпечення виконання постанов Головного державного санітарного лікаря України № 10 від 06.09.2021 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» та № 8 від 25.08.2021 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

сайт зроблено в adgrafics