Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Звертаємо Вашу увагу на те, що погодні умови осені сприяють осередковому  розмноженню та поширенню популяції мишоподібних гризунів. Вибіркові обстеження показали, що спостерігається міграція гризунів на ранні посіви озимої пшениці, по краях полів яких нараховується від поодиноких нір до 1-3 жилих колоній/га, в яких 2-3 жилі нори;на посівах озимого ріпаку 2-3 жилих колоній/га, в яких 2-4 жилих нори; на багаторічних травах, неорних землях, полях  з-під кукурудзи, соняшнику заселеність гризунами  становить 3-5 жилих колоній/га,  в яких налічується -5 жилих нори.

За сприятливих погодних умов кінця осені-початку зими можливе подальше зростання чисельності гризунів та виникнення загрози пошкодження озимини. Тому посіви озимих зернових та ріпаку, багаторічних трав необхідно постійно обстежувати і за наявності 3-5 жилих колоній на гектарі знищувати гризунів шляхом внесення родентицидів згідно «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

Заходи захисту слід здійснювати за суворого дотриманням вимог санітарної безпеки, охорони праці та навколишнього середовища.

сайт зроблено в adgrafics