Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

928

В зв’язку з відновленням харчування дітей у закладах дошкільної та шкільної освіти спеціалісти Кам’янець-Подільського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області впродовж жовтня 2022 року провели семінари-наради щодо організації харчування в закладах освіти. Наради були проведені в кожній ОТГ за участі представників відділів освіти, керівників навчальних закладів, медичного персоналу, працівників харчоблоків.

На нарадах були визначені актуальні питання щодо дотримання вимог законодавства в організації харчування з питань безпечності харчових продуктів. Приділено увагу вимогам постанови Кабінету Міністрів України № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», змінені підходи до організації харчування, розроблення чотиритижневих меню, меню-розкладок тощо. 

929

Акцентовано увагу на переліку харчових продуктів, які заборонено реалізовувати в буфетах закладів освіти (кондитерські вироби, морозиво, м’ясні та рибні продукти промислового та кулінарного виробництва, продукцію домашнього виробництва тощо). 

Окремим питанням розглянуто впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) в харчоблоках закладів освіти.

930

Спеціалісти Кам’янець-Подільського управління рекомендували директорам закладів освіти посилити щоденний контроль за організацією харчування в закладах, регулярно проводити внутрішню ревізію харчоблоків, забезпечити щоденний контроль за веденням відповідної документації.

Розглянуті питання були представлені для наочності у вигляді слайдових презентацій. 

У зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції керівникам закладів та медичному персоналу наголошено на протиепідемічних заходах в закладах загальної і дошкільної освіти.

сайт зроблено в adgrafics