20 та 21 жовтня 2022 року за ініціативи Дунаєвецького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області відбулися навчання із керівниками закладів загальної середньо освіти, працівниками харчоблоків, медичними працівниками закладів освіти та спеціалістами відділу освіти Смотрицької та Новодунаєвецької ОТГ.
Під час проведення заходів у режимі відеоконференції спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини та відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства наголосили присутнім на наступних питаннях:
- впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, у закладах освіти відповідно до «Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти»;
- дотримання гігієнічних вимог до обігу харчових продуктів у закладах освіти з урахуванням «Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти»;
- вимоги до постачальників харчових продуктів в загальноосвітні навчальні заклади як при постачанні харчових продуктів, так і при оголошенні тендерів на постачання харчових продуктів;
- організація харчування школярів відповідно до вимог «санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти»;
- дотримання протиепідемічних заходів по профілактиці та недопущенню поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.