Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

913

Обігрівачі можуть слугувати як джерело основного або додаткового опалення. Вибираючи певну модель, необхідно спочатку вирішити, для яких цілей даний прилад купується вами.

Отже, проведемо короткий порівняльний аналіз електричних обігрівальних приладів, виділивши переваги і недоліки.

Кондиціонер – нагріває повітря у квартирі за допомогою теплового насоса. При використанні 1 кВт електричної енергії кондиціонер видає близько 4 кВт тепла. Проте це ефективно лише за вуличної температури не нижче -10 °С. Якщо розглядати кондиціонер як головне джерело тепла, то краще купувати моделі з електричним підігрівом.

Під час вибору кондиціонера звертайте увагу на рівень шуму, клас енергоефективності, наявність фільтрів та інших додаткових функцій.

Переваги: універсальність. Взимку кондиціонери будуть вас зігрівати, а влітку – охолоджувати.

Недолік: висока вартість.

Масляний радіатор – найпопулярніший для дому. Це електрична батарея (нагадує батарею центрального опалення), наповнена маслом. Його металева поверхня нагрівається. Потім поступово нагрівається кімната, а найтепліше – біля обігрівача.

Переваги: може працювати протягом декількох діб і нагрівальний елемент не згорить; пожежобезпечний; не спалює кисень і пил, не дає неприємних запахів; працює безшумно.

Недоліки: не можна ставити поряд з легкоплавкими предметами, оскільки його поверхня нагрівається до 110 0С.

Конвектор – працює завдяки спеціальному ТЕНу. Холодне повітря до конвектора потрапляє знизу, всередині нагрівається і виходить зверху. Такий прилад забезпечує рівномірний та природний обігрів приміщення. Правда, якщо в конвектор не вбудовано вентилятор, то в кімнаті тепліше стане не відразу.

Переваги: пожежобезпечний; має вбудований термостат, може сам регулювати температуру – не потрібно відключати; працює безшумно.

Недоліки: якщо в конвекторі немає вбудованого вентилятора, приміщення буде нагріватися нерівномірно.

Тепловентилятор – за своїм принципом роботи дуже схожий на конвектор. Усередині нього є вентилятор і нагрівальна спіраль. Повітря, що проходить крізь нього, нагрівається, нагріваючи приміщення.

Переваги: кімната нагрівається дуже швидко; не потребує вимкнення, оскільки термостат регулює температуру автоматично; у разі падіння самостійно вимикається; захищений від перегріву. 

Недоліки: під час роботи створює шум; пил, що накопичується на спіралі, згорає, тому може з’явитися неприємний запах.

Інфрачервоний обігрівач – працює завдяки кварцовій лампі, яка вміщена у металевий корпус. Обігрівають не повітря, а предмети, на які його направили. Інфрачервоний обігрівач ідеально підходить для обігріву великих приміщень.

Переваги: пожежобезпечний; працює безшумно; має кут повороту від 20 до 40 градусів.

Настінний плівковий обігрівач – кімнатний обігрівач, де нагрівальним елементом є карбонова нитка. Прилад виглядає, як барвисте панно і зовсім не схожий на побутовий обігрівач.

Переваги: безшумна робота; пожежобезпечний (його поверхня нагрівається не більше як до 70 0С); економічний; не сушить повітря, не спалює кисень; можна використовувати в приміщеннях з високою вологістю; мобільний і компактний.

Недоліки: швидко остигає після вимкнення.

Керамічний обігрівач – на вигляд це цілісна керамічна плита, яка об’єднує численні керамічні частинки. Плита захищає від пилу і вологи основний нагрівальний елемент. З тильного боку – металева панель, а від нагрівального елементу виходить тепло, яке поширюється навколо.

Переваги: цей варіант поєднує у собі практичність, безпеку, естетичність (підійде для будь-якого інтер’єру), безшумність та зручність.

Недоліки: керамічні обігрівачі довго нагрівають приміщення.

Який би обігрівач ви не обрали, завжди звертайте увагу на їхню енергоефективність. Енергоефективні обігрівачі нагріватимуть приміщення ефективніше, а електроенергії витрачають значно менше.

Та зважайте на його потужність: чим вона вища, тим більше тепла за одиницю часу виробить пристрій, і тим швидше підвищиться температура повітря у помешканні.

Бажаємо обрати надійний і безпечний варіант для обігріву вашого помешкання.

сайт зроблено в adgrafics