Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

perevir

Метою діяльності органів ринкового нагляду є забезпечення відповідності продукції встановленим вимогам, а також забезпечення відсутності загроз безпеці життя та здоров’ю людей, безпечні умови праці, захист прав споживачів (користувачів), захист довкілля.

Законодавство України про ринковий нагляд розповсюджується на всіх суб’єктів господарювання, задіяних у постачанні продукції споживачу (користувачу): – від виробника до кінцевого розповсюджувача по всьому ланцюгу. Перевіряються, зокрема, не суб’єкти господарювання, а виключно характеристики продукції та, за необхідності, умови її зберігання. Усі суб’єкти господарювання зобов’язані вводити в обіг і розповсюджувати тільки безпечну продукцію.

Доказом безпечності продукції є її відповідність технічним регламентам, національним стандартам, що гармонізовані з відповідними європейськими стандартами.

Постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2016 № 1069 «Про затвердження переліку видів продукції, щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд» затверджено перелік органів державного ринкового нагляду та сфери їх відповідальності, які становлять єдину систему.

До органів ринкового нагляду належать:

  1. Адміністрація судноплавства;
  2. Укртрансбезпека;
  3. Державна служба надзвичайних ситуацій (ДСНС);
  4. Держпраці;
  5. Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ);
  6. Держлікслужба;
  7. Держекоінспекція;
  8. Держпродспоживслужба;
  9. Адміністрація Держспецзв'язку.

Зауважимо, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану», Головним управлінням Держпродспоживслужби в Хмельницькій області припинено проведення планових та позапланових заходів державного ринкового нагляду на період дії воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24.02.2022 № 64 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженим Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні».

Проте вимоги законодавства України про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, у тому числі вимоги технічних регламентів, є чинними і їх необхідно дотримуватись з метою мінімізації загроз суспільним інтересам від споживання (користування) нехарчової продукції, віднесеної до сфери відповідальності Держпродспоживслужби.

Адже після перемоги України всі заходи державного нагляду і контролю будуть відновлені і у випадку виявлення порушень з боку суб’єкта господарювання до останнього будуть застосовані заходи відповідальності.

До уваги суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію нехарчової продукції, спеціалісти головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області надають консультаційну підтримку суб’єктам господарювання з питань здійснення державного ринкового нагляду в управлінні захисту прав споживачів за адресою: м. Хмельницький, вул. Грушевського, 87, кабінет № 213, № 216, тел. 79 51 55, тел. 76 29 29.

сайт зроблено в adgrafics