Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Звертаємо вашу увагу, що в плодових садах проходить літ яблуневої плодожерки ІІ-го покоління. Літ метеликів яблуневої плодожерки відбувається від 19 до 24 години в тиху, суху погоду. Яйцекладка самок розпочинається на 3-6 день після вильоту, за відсутності опадів, вітру і температури не нижче 16 0С, у вечірні години.

За суми ефективних температур 230 0С (понад 10 0С) відроджуються гусениці. У період масової появи гусениць із яєць, тобто через 10-15 днів після піку льоту метеликів, проводять обприскування дерев дозволеними інсектициди відповідно до «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні». Наступні обприскування здійснюють не раніше, як інсектицид від попереднього обприскування втратить токсичну дію.

Застосовуючи засоби захисту рослин, варто пам’ятати:

  • захисні заходи слід проводити в тиху безвітряну погоду в ранкові та вечірні години;
  • не менше як за дві доби про час та місце проведення обробок необхідно обов’язково попереджувати голів ОТГ, старостів сіл і селищ, населення села та пасічників; 
  • на оброблених ділянках обов’язково виставляють попереджувальні знаки.

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил техніки безпеки.

сайт зроблено в adgrafics