25 липня 2022 року спеціалісти Чемеровецького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області спільно з представниками Чемеровецької територіальної громади провели моніторингові обстеження закладів громадського харчування на території смт Чемерівці.
Під час роботи було звернено увагу на такі питання:
- дотримання технології приготування страв, наявність технологічних карток;
- умови зберігання продуктів, наявність холодильного обладнання;
- наявність документів, що засвідчують безпечність та якість продуктів харчування, терміни їх придатності;
- наявність умов для дотримання особистої гігієни працівниками закладів громадського харчування;
- облаштування умов для миття столового та кухонного посуду;
- використання дезінфекційних та мийних засобів, зберігання та використання прибирального інвентарю;
- впровадження системи НАССР на харчоблоках закладів.
Виявлено ряд порушень, а саме: відсутність маркування розділового та прибирального інвентарю, відсутність інструкцій для приготування дезінфекційних розчинів, неналежне ведення документації по харчоблоку та ін. В результаті проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм та правил порушення були негайно усунені.
В ході проведення обстежень операторів ринку повідомлено про відповідальність згідно зі статтею 65 Закону України № 2042 «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».
Робота в даному напрямку триває.