Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

883

6 липня 2022 року у м. Кам'янець-Подільський спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Микола Стрельбіцький та Дмитро Климчук провели з представниками суб’єктів господарювання нараду-навчання з питань запобігання поширення та обігу контрафактного насіння, а також попередження випадків використання незареєстрованих ГМО в відкритих системах.

Під час зустрічі опрацьовано зміни до ряду нормативно-правових актів у сферах насінництва, розсадництва, охорони прав на сорти рослин у зв’язку з дією воєнного стану.

Розглядались питання заборони використання генетично модифікованих організмів до їх державної реєстрації. Опрацьовано Алгоритм дій при зверненні фізичних осіб про порушення, що спричинило шкоду їх правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому середовищу чи безпеці держави у сфері використання, розповсюдження незареєстрованих ГМО у відкритих системах на підприємствах, в установах та організаціях АПК. 

884

Окрему увагу приділено вимогам до зберігання зерна. Розглянуто питання обліку зерна та продуктів його переробки на зернових та зернопереробних підприємствах усіх форм власності з урахуванням наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 08.04.2021 № 728, яким затверджено 121 галузеву типову форму облікових документів. Коротко опрацьовано нормативні документи, які регламентують створення та ведення Реєстру складських документів на зерно прийнятого на зберігання, на основі інформації реєстрів, які ведуться на зернових складах через електронну мережу.

Під час обговорення викладеного та відповідей на питання додатково розкрито тему порядку реалізації й супровідних документів на насіння та як уникнути купівлі фальсифікату. Присутніх цікавило, на що звертати увагу та як встановити чинність документів, які надає продавець, для підтвердження якісних показників насіння, а саме: сорт, номер партії, відсоток схожості, назва установи, яка проводила аналізування тощо.

По закінченні наради присутнім було роздано інформаційний матеріал «Методичні рекомендації щодо придбання насіння сільськогосподарських культур».

сайт зроблено в adgrafics