Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

827

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Хмельницькій області з метою недопущення погіршення санітарно-епідемічної ситуації на території області здійснюється постійний моніторинг облаштування місць тимчасового перебування осіб, які вимушені покинути місця постійного проживання у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації. 

Спеціалістами санітарно-гігієнічного напрямку роботи проведено 852 перевірки облаштування місць тимчасового перебування осіб, які в основному розміщені в закладах освіти, гуртожитках, спортивних та санаторних закладах, готелях тощо. Більшість цих закладів повністю відповідають мінімальним вимогам щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення. 

Вимушено переміщені особи забезпечені спальними місцями в окремих кімнатах на 2-4 місця, постільною білизною, питною водою, можливістю здійснення санітарно-гігієнічних процедур, одно-, дво- або триразовим гарячим харчуванням або ж створені місця для самостійного приготування їжі. 

Медичний супровід вимушено переміщених осіб здійснює медичний персонал закладів освіти, територіальних центрів первинної медико-санітарної допомоги. 

З метою профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області забезпечили моніторинг створених умов приготування їжі та зберігання продуктів харчування. Всього проведено 377 моніторингових обстежень місць тимчасового перебування осіб, які вимушені покинути місця постійного проживання. 

Наразі в області розгорнуто 76 пунктів, де організовано харчування 2874 осіб евакуйованого населення. Також на підвідомчій території Волочиського та Кам’янець-Подільського управлінь 4 харчоблоки закладів освіти та кафе готують їжу «на винос» для 295 переселенців. На підвідомчій території Шепетівського управління функціонують 3 заклади, в яких харчується близько 214 осіб, які тимчасово проживають протягом 1-2 днів, або такі, що харчуються під час переїзду.

Під час моніторингових обстежень керівникам пунктів харчування надаються практичні поради, консультації щодо поводження з харчовими продуктами та здійснення технологічних процесів для забезпечення безпечного та якісного харчування. 

Перебуванням та забезпеченням людей опікуються територіальні громади, волонтерські організації та працівники закладів. Керівникам та організаторам надані чіткі рекомендації забезпечення санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоках для уникнення спалахів харчових отруєнь та групових захворювань.

За результатами обстежень керівникам територіальних громад та об’єктів, на територіях яких розміщені місця тимчасового перебування, підготовлено та направлено інформаційні листи з наданням пропозицій щодо усунення виявлених порушень. 

На сьогодні санітарно-епідемічна ситуація на території Хмельницької області стабільна, без ускладнень.

сайт зроблено в adgrafics