Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

823

Незабаром велике свято Воскресіння Господнього – Великдень. На жаль, ми знову зустрічаємо його в тяжких умовах.

І щоб зустріти свято без погіршення здоров’я, убезпечити себе від інфекційних захворювань та уникнути харчових отруєнь необхідно дотримуватись основних правил профілактики.

Зокрема, сприяють виникненню кишкових захворювань недотримання умов зберігання та недостатня термічна обробка харчових продуктів, порушення технології приготування, термінів зберігання продовольчої сировини та готових страв, недотримання правил особистої гігієни особами, що залучені до приготування їжі, а також споживання несумісних продуктів та занадто великої кількості їжі.

Тому:

-   не купуйте харчові продукти сумнівної якості, «з рук», чи у місцях стихійної торгівлі;

-   при купівлі фасованого харчового продукту звертайте увагу на цілісність упакування, маркування, умови його зберігання та реалізації, а також обов'язково, на термін придатності харчового продукту;

-   дотримуйтесь правил зберігання харчових продуктів. Неодмінно помістіть в холодильник м'ясо та м'ясні страви, рибу і морепродукти, молочні продукти, салати, кремові кондитерські вироби. Дотримуйтесь правил окремого зберігання та обробки сирих та готових продуктів, а також м'яса та овочів;

-   завжди ретельно мийте руки з милом перед початком приготування їжі та при переході від одного технологічного процесу до іншого;

-   дотримуйтесь технології приготування їжі та використовуйте лише доброякісні харчові продукти;

-   не готуйте страви заздалегідь. Пам'ятайте, що приготовлені страви не можна зберігати тривалий час. Салати заправляйте безпосередньо перед їх вживанням, адже вони мають короткий термін придатності – не більше 3 годин;

-   для приготування їжі використовуйте лише питну воду гарантованої якості;

-   свіжі овочі та фрукти перед вживанням ретельно промийте проточною водою;

-   молоко перед споживанням слід обов'язково кип'ятити, непастеризований сир використовувати для страв, які піддаються термічній обробці;

-   під час приготування м'яса його потрібно добре проварювати та просмажувати, особливо вироби із фаршу;

-   не залишайте страви зі святкового столу для споживання на наступні дні.

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання (біль у животі, блювання, пронос, підвищення температури тіла, слабкість) одразу звертайтесь за медичною допомогою до лікувальних закладів! Не займайтесь самолікуванням!

Бережіть своє здоров’я!

Бажаємо усім миру, здоров’я та спокою!

сайт зроблено в adgrafics