Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

800

22 березня 2022 року начальник Волочиського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Микола МИКУЛЯК провів нараду на тему: «Щодо проведення комплексу обов’язкових весняних протиепізоотичних, лабораторно-діагностичних, лікувально-профілактичних заходів».

На нараді були присутні працівники Волочиського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, Волочиської районної державної лікарні ветеринарної медицини та лікарі дільниць ветеринарної медицини. 

799

Під час наради підіймалися наступні питання:

  • відбір крові для проведення лабораторної діагностики лейкозу та лептоспірозу;
  • проведення алергічних досліджень на туберкульоз;
  • проведення профілактичних щеплень сприятливих тварин проти сибірки, сказу;
  • ідентифікація тварин, у тому числі молодняка, з обов’язковим кріпленням бирок єдиного зразка;
  • відбір проб для проведення паразитологічних досліджень.
  • проведення весняної ревізії пасік.

Крім того, фахівці проводять широку роз’яснювальну роботу щодо профілактики інфекційних хвороб тварин, таких як африканська чума свиней, сказ, грип птиці, хвороба Ньюкасла та інші. Також надають консультації щодо умов утримання та годівлі домашніх та сільськогосподарських тварин.

Всі тварини, які утримуються в господарствах різних форм власності та від яких отримується продукція, повинні бути ідентифіковані. Це стосується і приватного сектора.

Звертаємося до всіх власників тварин із проханням відповідально поставитися до проведення фахівцями ветеринарної медицини вищезазначених заходів. Тільки тоді ви будете мати гарантії того, що ваша тварина здорова, а продукція від неї – якісна і безпечна!

Відповідно до статті 37 Закону України «Про ветеринарну медицину» власники тварин зобов’язані надавати тварин для проведення огляду, діагностичних, профілактично-лікувальних обробок, включаючи дослідження і щеплення. Згідно зі статтею 104 цього Закону юридичні та фізичні особи несуть адміністративну відповідальність за правопорушення в галузі ветеринарної медицини.

сайт зроблено в adgrafics