Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

777

Ось і підходить до завершення зимовий період. З настанням весни в агроформування Хмельниччини розпочнуть готуватися до комплексу весняно-посівних робіт, саме тому спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області в місті Славута провели бесіду щодо підготовки до весняних робіт з Андрієм Ростиславовичем Теслюком, головою СГК «Улашанівський» (с. Улашанівка, Шепетівський р-н).

Під час плідної розмови наголошено, що оптимальний ріст і розвиток рослин значною мірою залежить від забезпеченості поживними речовинами, серед яких важливу роль відіграють мінеральні добрива, мікроелементи та стимулятори росту. Не слід забувати й про хімічні засоби захисту рослин, які відіграють важливу роль в отриманні щедрих і рясних врожаїв. Крім того, насіннєвий матеріал повинен бути сертифікований та протруєний. Андрій Ростиславович зазначив, що уразі необхідності в господарстві мають спецтехніку та площадку для протруювання насіння, або ж закуповують відразу протруєне. 

Наразі в підприємстві відремонтовано усю ґрунтообробну й посівну техніку, яка буде задіяна в польових роботах. Проводиться робота по накопиченню мінеральних добрив, паливо-мастильних матеріалів та хімічних засобів захисту рослин для успішного проведення всього комплексу весняно-польових робіт.

Особлива увага під час розмови приділялася обробітку посівів пестицидами та агрохімікатами. Зазначено, що обробка посівів та інших об’єктів повинна проводитися лише після попереднього обстеження посівів сільськогосподарських культур агрономом і встановлення доцільності проведення хімічного обробітку, тобто коли чисельність шкідливих організмів перевищує економічний поріг шкодочинності. 

Окрім того, працівники господарства, які будуть залучені до робіт пов’язаних з транспортування, зберігання та застосування пестицидів повинні пройти медичний огляд, навчання та отримати відповідних документів, а саме посвідчення та допуск на проведення цих робіт. 

Не менш важливим є вибір препаратів. Для хімічного захисту рослин повинні застосовуватись тільки ті пестициди, які зареєстровані та дозволені «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні». Ні в якому разі не можна застосовувати сумнівні препарати, а лише оригінальні засоби захисту рослин.

Сподіваємося на гарні врожаї!

сайт зроблено в adgrafics