Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

УПРАВЛІННЯ ЗАХИСТУ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період спеціалістами відділу проведено планову перевірку характеристик засобів вимірювальної техніки щодо додержання вимог Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції». Проводиться поточна робота над 2 плановими та 3 позаплановими заходами.

За результатами перевірок суб'єктам господарювання видано 3 рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів шляхом обмеження надання продукції на ринку щодо усунення формальної невідповідності.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів шляхом обмеження надання продукції на ринку, скасовано 8 Рішень.

Відповідно статті 17 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» суб’єктам господарювання надається консультаційна підтримка з питань здійснення ринкового та метрологічного нагляду.

За створення перешкод до проведення перевірки характеристик продукції шляхом невиконання встановлених Законом України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» вимог посадових осіб, які здійснюють ринковий нагляд, до суб’єкта господарювання застосовано адміністративно-господарські санкції у вигляді штрафу в сумі 170,0 тис. грн..

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 5 письмових звернень громадян. Крім того, на особистому прийомі та в телефонному режимі 25 споживачам надані усні консультації з роз’ясненням щодо їх прав та обов’язків відповідно до Закону України «Про захист прав споживачів» та іншого діючого законодавства, здійснена допомога в написанні заяв-претензій на адресу суб’єкта господарювання. 

Проведено 5 позапланових перевірок відповідно до погодження Держпродспоживслужби України.

УПРАВЛІННЯ ФІТОСАНІТАРНОЇ БЕЗПЕКИ

Спеціалістами управління фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг посівів сыльськогосподарських рослин на встановлення фітосанітарного стану на площі 1047 га.

Проводиться збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослинв зимовий період 2022 року в агроформуваннях усіх форм власності області. Захист посівів проти мишоподібних гризунів проведений на площі 200 га. Закуплено 48 тонн засобів захисту рослин; 
  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;
  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів – 77;
  • карантинних сертифікатів – 46;

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

  • транспортних засобів – 213 одиниць;
  • вагонів –15 одиниць;
  • контейнерів – 16 одиниць;
  • зерна, продуктів переробки зерна та продукції борошномельно-круп’яної промисловості –66 тонн;
  • насіння не для сівби технічних і олійних культур та плоди технічних і олійних культур загальною вагою до 1000 кг. та на кожну наступну тисячу кг. –22 т
  • насіння зернових, бобових технічнихта олійних культур вагою до 1000 кг. та за кожну наступну тисячу кг. - 609 т;
  • свіжих овочів та фруктів – 611 т;
  • зрізів квітів.– 396 тис.шт.;
  • пакувальної тари з деревини- 2000 шт;
  • вироби з деревини – 24 т;
  • лісоматеріалів – 878 м3;
  • пиломатеріалів - 718 м3;
  • продуктів харчування – 564 т;
  • інших об’єктів регулювання – 8 т.

Державними фітосанітарними інспекторами проведено 1 плановий захід держнагляду (контролю) у сфері карантину рослин. 

Постійно проводиться роз’яснювальна робота спрямована на попередження порушень законодавства України в сфері захисту та карантину рослин, насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, ГМО в відкритих системах серед громадян, агровиробників та інших.

УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

За звітний період спеціалістами управління опрацьовано та внесено до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції 26 потужностей. Всього зареєстровано на території області 19341 потужність.

Проведено 47 позапланових заходів державного контролю, з них:

  • 29 здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості;
  • 18 заходів у сфері ветеринарної медицини.

 При цьому - 16 позапланових заходів на виконання суб’єктами господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю).

На територію області завезено поголів’я птиці в кількості 75 тис. голів з Чеської Республіки. 

Зареєстровано в державному реєстрі потужностей Хмельницької області 32 потужностей по виробництву кормів для тварин та видано 2 експлуатаційних дозволи відповідно Постанови КМУ №884 від 18.08.2021 р.

З початку року через програму ЄДРВД видано 5170 документів з них: 

  • ветеринарне свідоцтво форми №1 по Україні - 1560 шт.;
  • ветеринарне свідоцтво форми №2 по Україні - 564 шт.;
  • ветеринарні довідки – 2990 шт.;
  • міжнародних сертифікатів - 56 шт.;

На виконання доручення Прем’єр-міністра України від 01.10.2020 року № 40286/1/1-20 щодо проведення позапланових заходів державного контролю постачальників харчових продуктів та/або послуг з організації харчування у закладах загальної середньої освіти, державними інспекторами за звітний період перевірено 6 харчоблоків у закладах освіти.

Опрацьовано 3 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин  по території Хмельницької області.

Державними лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка та туберкульоз. 

З початку року щеплено проти:

  • сибірки – 1790 гол.,
  • сказу – 13786 гол.,
  • класичної чуми свиней – 32354 гол.,
  • хв. Ньюкасла – 42590 гол.

Досліджено на  туберкульоз – 16795 гол.

 За поточний рік з метою профілактики:

- Африканської чуми свиней проведено 1705 бесід, роздано 67 інформаційних матеріалів, розклеєно 325 листівок.

- Високопатогеного грипу птиці проведено, 2 засідання ДНПК при місцевих органах влади, 2 теоретичних і одне практичне навчання з питань профілактики і ліквідації ВГП. Проведено 8333 бесід з населенням, 4 зустрічі з територіальними громадами, роздано 3357 інформаційних матеріалів. Опубліковано 4 матеріали в засобах масової інформації. Сформовано 119 груп спеціалістів по контролю за клінічним станом птиці, обстежено 477 населених пунктів, 11266 дворогосподарств. Хворих і загиблих птиць не виявлено. Також проведено 90 лабораторних моніторингових досліджень біологічного матеріалу. Позитивних результатів не отримано. В наявних 19 птахогосподарських потужностях утримується 4459 тис. гол. птиці, проведено 10 перевірок. 

Ветеринарними фахівцями у складі 21 мобільної поліцейсько-ветеринарної групи з початку року перевірено 617 одиницю автотранспорту, до адміністративної відповідальності притягнуто 60 порушників. 

Епізоотичний стан на території області є благополучним та контрольованим.

Спеціалістами державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках в районах та містах області проведено 41932 ветеринарно-санітарних експертиз харчових продуктів, а саме: яловичини – 582, свинини – 4735, молока і молочних продуктів – 10391, риби і рибопродуктів – 3683, овочів і фруктів – 7957, готових харчових продуктів промислового виготовлення – 10386 та ін. За результатами здійснення державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на агропродовольчих ринках не допущено до реалізації: яловичини – 0,002 т, свинини – 0.409 т, молока і молочних продуктів – 0.230 т, овочів і фруктів – 0.765 т.

УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОГО НАГЛЯДУ ЗА ДОТРИМАННЯМ САНІТАРНОГО ЗАКОНОДАВСТВА

За звітний період фахівцями управління проводилась робота з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд документів і оформлення «Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету (зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів)», розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, проводиться експертиза та погодження перспективного меню харчування в закладах освіти.

Проведено: 

  • лекцію для працівників  Улашанівської сільської ради «Обманути можна себе, а не коронавірус»;
  • семінар-заняття з директором та працівниками харчоблоку Кутковецької гімназії на тему: «Основні вимоги санітарного регламенту для ЗЗСО»;
  • семінарське заняття з персоналом Жищинецького дошкільного навчального закладу (дитячий садок) «Дзвіночок» на тему «Основні вимоги санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів»;
  • нараду з керівниками структурних підрозділів з питань освіти органів місцевого самоврядування Кам’янець-Подільського району, керівниками закладів освіти обласної комунальної власності та керівниками державних закладів освіти щодо розпочатої з 01 лютого поточного року загальнонаціональної компанії з вакцинації дітей від поліомієліту
  • 17 планових, 29 позапланових обстежень (виявлено 30 порушень вимог санітарного законодавства, направлено 15 приписів керівникам та балансоутримовичам. За виявлені порушення на відповідальних осіб складено 15 протоколів, накладено штрафних санкцій на суму 5287 грн.);
  • обстеження 5 закладів дитячої освіти, 15 закладів загальної середньої освіти. На 14 об’єктах виявлено порушення вимог санітарного законодавства;
  • обстеження 3 об’єктів централізованого водопостачання та 11 колодязів громадського користування. На 9 об’єктах виявлені порушення санітарного законодавства. Балансоутримувачам направлена відповідна інформація та припис про усунення виявлених недоліків. 

Спільно з правоохоронними органами проводились моніторингові обстеження із дотримання протиепідемічних заходів з недопущення та запобігання коронавірусної інфекції на підприємствах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, об’єктах громадського харчування, перукарнях, салонах краси та інших об’єктах. Обстежено 983 об’єкти. Узагальнені матеріали, з виявленими порушеннями у вигляді довідок, направлені в поліцію і в органи місцевого самоврядування. 

За виявлені порушення на відповідальних осіб складено 12 протоколів. 

Під час обстежень проводиться роз'яснювальна робота щодо виконання постанови КМУ № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 9 грудня 2020 року та інших нормативно-правових документів. 

Взято участь в 4 засіданнях комісій з ТЕБ і НС при Городоцької міської раді, Чемеровецькій селищній раді, Старокостянтинівської міської раді Шепетівської міської ради та Старосинявської ОТГ з питання - «Щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19».

ВІДДІЛ РЕЄСТРАЦІЇ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ТЕХНІКИ

На обліку в Хмельницькій області знаходиться зареєстровано 50045 одиниць сільськогосподарської техніки.

За поточний період зареєстровано 54 одиниць техніки. Знято з обліку 2 одиниці.

сайт зроблено в adgrafics